G. Nausėda patvirtino I. Šimonytės vadovaujamą naują Vyriausybę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį dekretu patvirtino paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės sudėtį.

Apie tai šalies vadovas pranešė spaudos konferencijoje.

„Patvirtinau naujos sudėties Lietuvos respublikos Ministrų kabinetą, vadovaujamą premjerės Ingridos Šimonytės. Šis kabinetas pradeda savo darbą Lietuvai tikrai nelengvu laikotarpiu ir, turbūt, pirmaeilis, neatidėliotinas uždavinys bus įveikti tą pandemijos krizę, kurią jaučiame šiuo metu, imtis labai ryžtingų ir greitų sprendimų, kurie nedelsiant duotų rezultatų“, – sakė G. Nausėda.

Naujojoje Vyriausybėje – devyni Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, trys Laisvės partijos ir du Liberalų sąjūdžio pasiūlyti ministrai.

Patvirtinau naujos sudėties Lietuvos respublikos Ministrų kabinetą, vadovaujamą premjerės Ingridos Šimonytės.

Finansų ministerijai vadovaus Gintarė Skaistė, Krašto apsaugos – Arvydas Anušauskas, Vidaus reikalų – Agnė Bilotaitė, Sveikatos apsaugos – Arūnas Dulkys, Užsienio reikalų – Gabrielius Landsbergis, Socialinės apsaugos ir darbo – Monika Navickienė, Švietimo, mokslo ir sporto – Jurgita Šiugždinienė, Energetikos – Dainius Kreivys, Žemės ūkio – Kęstutis Navickas, Ekonomikos ir inovacijų – Aušrinė Armonaitė, Teisingumo – Evelina Dobrovolska, Susisiekimo – Marius Skuodis, Aplinkos apsaugos – Simonas Gentvilas, Kultūros – Simonas Kairys.

G. Nausėda taip pat ambicinga pavadino naujosios Vyriausybės programą.

„Ji tikrai yra ambicinga, atliepia tiems tikslams kuriuos keliu kaip gerovės valstybės tikslus. Teko nemažai diskutuoti ir su kandidatais į ministrus, galiu tvirtai pasakyti, kad daugeliu atveju nuostatos, tikslai, strategijos sutampa, todėl tikiuosi ir toliau glaudaus bendradarbiavimo“, – sakė G. Nausėda.

I. Šimonytė tikisi, kad Vyriausybės programos svarstymai parlamente neužtruks ir naujasis Ministrų kabinetas gaus įgaliojimus dirbti netrukus.

„Laikas šiuo atveju, matyt, yra lemiamas veiksnys, turint mintyje, kad yra ir COVID situacija ir taip pat būtina patvirtinti ateinančių metų valstybės ir kitus biudžetus, kad galėtumėme sklandžiai pradėti ateinančius metus. Laiko Vyriausybei bus tikrai nedaug šiems sprendimams“, – pabrėžė premjerė.

G. Nausėda sako, kad svarbios bus visos ministerijos, bet didžiausio jo dėmesio susilauks švietimo, kultūros, ekonomikos gerovės ir socialinio teisingumo sritys.

Jis pabrėžė, kad patvirtinti ministrai tenkina jo reikalavimus dėl patirties, kvalifikacijos ir dėl „padorumo ir reputacijos“.

Prezidentas taip pat pozityviai vertino Vyriausybės programoje atspindėtą siekį gerinti švietimo sistemos būklę „iš esmės – ne kosmetinėmis priemonėmis, bet labai aiškiais ir visuomenei suprantamais sprendimais ir siekiant nacionalinio susitarimo“.

„Tai taip pat yra įvardinta ne kartą mūsų kaip pirmaeilis uždavinys, kadangi kalbame apie dalykus, kurie bus svarbūs Lietuvos ateičiai ilgus ilgus metus į priekį. Todėl tikrai tikiuosi glaudaus bendradarbiavimo su konkrečių ministerijų vadovais, manau, kad tą kontaktą išlaikysime visą kadenciją, nes kontaktų užuomazgos, pirmieji mūsų susitikimai su kandidatais buvo tikrai labai konstruktyvūs, dalykiški“, – pridūrė šalies vadovas.

Vyriausybė pradės darbą, kai Seimas pritars jos programai ir ministrai duos priesaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Keista, kad koncervai nerado protingų, baigusių aukštąjį mokslą žmonių į ministrus. Negi Anūkėliui ne gėda žiūrėti savo rinkėjams į akis? Ir kaip jis turi jaustis skaitydamas tokius pašvinkusius komentarus..

Man keista kitkas

Man keista kitkas portretas
Nesu dar nei girdėjus, nei ką, kad taip stipriai žmonės nenorėtų esamos valdžios. Nejaugi jie patys nejaučia, kad yra nepageidaujami. Apie reputaciją nė nekalbu - iš parazitų. Esama padėtis tokia, kad dabar atleist visų iškart neįmanoma. Reikia biudžetą patvirtinti. Va, kai jie vėl pradės riaumot akoniuotės balsu, katra kalba bosu, kada apsijuoks, žmonės vėl lipdys molio galvas-jų kopijas ir spardys ties Seimu, kaip kad realiai buvo prie kubilo valdžios, va, tada yra puikus šansas jiems garbingai ir visiems kartu atsisakyt portfelių ir - į krūmus, kad kaip zuikių neišgaudytų ir dar kažin, ar šaudnykų neatsiras. Ką tada demonstruosit? Vėl apsaugą, bet dabar - tos gūžtos, kur prie Černyševskio kapelio? Varnas bent išmokėt papirosus rinkt, kaip žadėta? O tai jos gerai jaučias atmatų vietoj - šalia LRV.

Įdomu

Įdomu portretas
O kas vadovaus koncervatorių partijai ir jos delegatams Seime? Keista situacija: vadovaujanti partija neturi Seimo pirmininko posto (pirmas asmuo Valstybėje po Prezidento!), neturi savo ministro pirmininko (Šimonytė nepartinė), Gabrielius "eina" į užsienio reikalų ministrus, tai praktiškai nelieka laiko darbui Seime, nebent vadovauti saviškiams po darbo valandų. Teks Gabrieliui dirbti 3 etatais vienu metu?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių