G. Nausėda pasveikino karinį paradą: pilietiški žmonės – saugumo garantas

Prezidentas G. Nausėda penktadienį pasveikino penktadienį prie Seimo jo inauguracijos proga išrikiuotus karius, vėliau nužygiavusius Gedimino prospektu iki Katedros aikštės.

Stebint keliems šimtams žmonių ir ginkluotųjų pajėgų rikiuotei, G. Nausėda teigė, jog kariai padės jam įgyvendinti priesaiką saugoti Lietuvos nepriklausomybę ir žemių vientisumą.

„Aš tikiu, kad pilietiška visuomenė, pasiryžusi iki paskutinio kraujo lašo ginti mūsų nepriklausomybę, bus visaapimantis mūsų pasitikėjimo savimi ir stiprumo garantas“, – sakė šalies vadovas.

„Aš tikiu, kad mes galime sukurti klestinčią valstybę ir, svarbiausia, saugią valstybę visi kartu sudėję rankas, apsikabinę vienas kitą per pečius. Visa tai, mūsų taikų darbą garantuosite ir jūs savo ryžtu, savo drąsa ir savo stiprumu“, – kariams kalbėjo G. Nausėda.

Kartu su kadenciją baigusia prezidente Dalia Grybauskaite apėjęs ginkluotųjų pajėgų būrius, G. Nausėda išvyko į Katedros aikštę, kur bus rengiamos šv. Mišios.

Aš tikiu, kad pilietiška visuomenė, pasiryžusi iki paskutinio kraujo lašo ginti mūsų nepriklausomybę, bus visaapimantis mūsų pasitikėjimo savimi ir stiprumo garantas.

Pirmą prezidento kreipimąsi į karius Nepriklausomybės aikštėje stebėjo keli šimtai žmonių, dalis jų buvo apsigaubę ar nešėsi Lietuvos vėliavas.

„Turime nemažinti tempo, (...) parodyti, kad esame stiprūs. Prezidentas turi užtikrinti, kad tie, kurie norėtų mus užpulti, žinotų, kad kiekvienas pilietis pasiruošęs ginti šalį“, – BNS sakė į renginį atėjęs Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos atstovas, karys savanoris 50-ių Kęstutis Vilkauskas.

Į prezidento inauguracijos renginius iš Jungtinių Valstijų atvykęs Artūras Petrulėnas teigė, kad šalies vadovui teks ieškoti būdų įteisinti dvigubą pilietybę, nepaisant gegužę nepavykusio referendumo.

„Mane stebina, kad JAV leidžia turėti dvigubą pilietybę, o Lietuva neleidžia. Prezidentas turi prisidėti pagaliau išsprendžiant šitą klausimą“, – sakė JAV viešojo sektoriaus darbuotojas.

27-ių pasienio pareigūnė Eglė Storpirštytė tvirtino, kad prezidentui reikėtų atsigręžti į viešąjį sektorių.

„Norėčiau, kad būtų daugiau žiūrima pareigūnų interesų, kad būtume motyvuojami, skatinami, kad atsirastų daugiau finansavimo, taip pat, kad būtų geriau mokytojams, švietimo sričiai“, – kalbėjo pasienietė.

32-ių Lina Juozaitienė sakė besitikinti, kad prezidentas skirs daugiau dėmesio šeimoms ir pensijų sistemai.

„Daug kas priklausys ir nuo kitų politikų, bet kol kas nematau stiprios Vyriausybės, tai žiūrėsime, kas keisis“, – teigė su neįgaliųjų integracija dirbanti L. Juozaitienė.

G. Nausėda prezidento pareigose pakeitė šaliai dvi kadencijas nuo 2009 metų vadovavusią D. Grybauskaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vyriausiasis kariuomenės vadas - PRIKLAUSO pasveikint.

Apatiniam

Apatiniam portretas
Atbrosai-tokio zodzio nera. O ivairiu "agenteliu" ten tikrai yra daug sulinde...

Nesuprantu as

Nesuprantu as  portretas
Kodel i kariuomene visus atbrosus priima
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių