G. Nausėda paskyrė I. Šimonytę premjere: pavedė sudaryti Ministrų kabinetą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo Ingridą Šimonytę paskyrė į premjerės pareigas ir pavedė jai per 15 dienų sudaryti Ministrų kabinetą.

Po šalies vadovo inauguracijos liepą Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, Seimas pasitikėjimą I. Šimonyte pareiškė praėjusią savaitę – antradienį.

G. Nausėda dar rinkimų kampanijos metu sakė norintis pokyčių Ministrų kabineto sudėtyje. Daugiausia šalies vadovo ir jo komandos kritikos pastaruoju metu sulaukė sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrai – Arūnas Dulkys bei Kęstutis Navickas.

Galimą Vyriausybės sudėtį prezidentas su premjere planuoja aptarti dar šią savaitę.

Viešėdamas Kalvarijoje G. Nausėda pirmadienį teigė besitikintis, jog tą padaryti pavyks „labai greitai“.

„Kiek galima greičiau, preliminarūs pokalbiai vyko, tikiuosi, kad nuomonė iš esmės nepasikeitė dėl kai kurių ministrų darbo. Jeigu taip, manau, mes galėtume labai greitai finalizuoti šitą procesą ir susikoncentruoti kitiems darbams“, – žurnalistams sakė šalies vadovas.

Jis praėjusią savaitę teigė besitikintis, kad ministrų kaitos klausimas bus išspręstas „labai greitai“.

Savo ruožtu I. Šimonytė iki šiol neatsakė, ar ir kokius ministrus keis. Pasak jos, jei pokyčiai Vyriausybėje ir būtų, jie turėtų užtikrinti geresnę darbo kokybę.

Valdančiųjų atstovai taip pat laikosi pozicijos, jog iki rudenį vyksiančių Seimo rinkimų skirti naujų ministrų nėra prasmės.

Parlamento rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
banko statytinis ant kabliuko?

tas skystablauzdis

tas skystablauzdis portretas
musu prezikas, vel gales rupintis xoxolu gerove, o ta klimaksine premjere jam nurodines ka kalbeti ir kiek milijonu issvaistyti sau ir ukrams

Purmaliai

Purmaliai portretas
Keista tarnauja uZslaptintu kgb komunistų partyjai Matyt kažką artima.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių