G. Nausėda pareiškė paramą Moldovos prezidentei, siekiančiai permainų šalyje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pokalbyje telefonu su Moldovos vadove Maia Sandu aptarė politinę situaciją Moldovoje, kovos su pandemija priemones bei saugumo situaciją regione.

Pasak Prezidentūros pranešimo, G. Nausėda pareiškė paramą Moldovos prezidentei, siekiančiai permainų ir pasisakančiai už ambicingas reformas šalyje.

„Lietuva ir Moldova demonstruoja aiškų pasiryžimą siekti glaudesnio bendradarbiavimo, šiai šaliai pasirinkus eurointegracinį kelią. Prezidentės Maios Sandu ryžtas ir apsisprendimas labai reikalingas Moldovai įgyvendinant reformas ir siekiant suartėjimo su Europos Sąjunga“, – teigė prezidentas.

Pokalbio metu aptarta pandemijos plitimo situacija ir jos suvaldymo iššūkiai. G. Nausėda informavo, kad Lietuva svarsto galimybę pasidalyti vakcinomis su Moldova, kai šių kiekis mūsų šalyje bus pakankamas. Šalies vadovas pabrėžė aktyviai remiantis ES vakcinų dalijimosi su Rytų partnerystės valstybėmis mechanizmą ir reguliariai keliantis šį klausimą Europos Vadovų Tarybos posėdžiuose.

Apsikeista saugumo situacijos regione vertinimu. Prezidentai pareiškė susirūpinimą didėjančiu paliaubų pažeidimų skaičiumi Ukrainoje ir augančiu Rusijos karinės galios demonstravimu Ukrainos pasienyje.

Lietuvos ir Moldovos vadovai sutarė susitikti artimiausiu metu, kai tik pandeminė situacija leis.

Moldova yra aktyvi ES Rytų partnerystės dalyvė nuo pat šios iniciatyvos pradžios 2009 metais. 2014 m. pasirašyta Moldovos ir ES Asociacijos sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2014 metais Obama "parėmė" Ukrainoje Maidaną...

2014 metais Obama "parėmė" Ukrainoje Maidaną... portretas
Nausėda šiandien nori "paremti" Moldovą...Nesikuklink p. Nausėda - sakyk tiesiai - šviesiai - gavau nurodymą iš už Atlanto padėti Moldovoje padaryti perversmą...Obama Ukrainoje irgi nuo to pradėjo...Tiesa - iki to sukišo 5 milijardus dolerių Ukrainos opozicijai...

Anonimas

Anonimas portretas
as galvojau kad Tas be kiausis BUS normalus ..... APSIRIKAU !

Ką daryt???

Ką daryt??? portretas
Lietuva parduota. Man gaila tų, kurie sėdėjo lageriuose, žuvo sausio 13, visų Lietuvos patriotų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių