G. Nausėda Kijeve susitiks su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu

  • Teksto dydis:

Kijeve viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiks su šios šalies vadovu Volodymyru Zelenskiu.

Jie dalyvaus Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybos posėdyje, pasirašys bendrą deklaraciją dėl Ukrainos europinės perspektyvos.

Dvišalius susitarimus dėl bendradarbiavimo energetikos, susisiekimo, socialinės politikos ir kultūrinio bendradarbiavimo srityse pasirašys atskirų sričių ministrai, pranešė Prezidentūra.

Lietuvos prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė anksčiau šią savaitę Žinių radijui sakė, kad G. Nausėda Kijeve išreikš Lietuvos paramą Ukrainos euroatlantinei integracijai, jo teritoriniam vientisumui, suverenitetui, bus aptarta situacija Rytų Ukrainoje.

Ketvirtadienį Lietuvos vadovas taip pat dalyvaus verslo forume „Ukraina 30“ bei šeštajame Ukrainos ir Lietuvos ekonomikos forume.

Taip pat numatomas jo susitikimas su metropolitu Epifanijumi, Lietuvos karinės misijos Ukrainoje dalyviais.

Kartu su šalies vadovu į Ukrainą vyksta ir septyni ministrai: krašto apsaugos, kultūros, socialinės apsaugos ir darbo, susisiekimo, ekonomikos ir inovacijų, energetikos bei užsienio reikalų.

Jie susitiks su Ukrainos valdžios bei verslo atstovais, kai kurie Ministrų kabineto nariai dalyvaus šeštajame Lietuvos-Ukrainos verslo forume.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pol.

Pol. portretas
Kodel Zelenskis i Izraelį nevaziuoja,tenai savo tevyniainiam padėtų tvarkytis su kaimynais.

Neturistas

Neturistas portretas
Prasidejo Navsedos turizmo sezonas-idomu kada i Maldyvus patrauks???

>Bimba2021

>Bimba2021 portretas
Turtuolis bimbalas parase is maskvos?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių