G. Nausėda išreiškė palaikymą Kroatijos prisijungimui prie euro zonos

Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia darbo vizitą Briuselyje. Penktadienį šalies vadovas dalyvavo euro zonos vadovų susitikime.

Prezidentas išreiškė Lietuvos palaikymą Kroatijos prisijungimui prie euro zonos jau nuo kitų metų pradžios ir teigė tikįs, kad tai prisidės prie ES konkurencingumo ir ekonomikos atsparumo didinimo.

„Lietuva prisijungė prie bendros ES valiutos 2015 metais. Šis sprendimas ženkliai paskatino mūsų šalies ekonomikos augimą, padidino konkurencingumą ir finansinį stabilumą“, – kalbėjo prezidentas.

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad Europos Sąjungai susiduriant su globaliais ekonominiais ir finansiniais iššūkiais, Bankų Sąjungos stiprinimas ir jos kūrimo užbaigimas, ypač sutarimas dėl Europos krizių valdymo ir indėlių draudimo sistemos, turi išlikti vienu pagrindiniu Europinės politikos prioritetu.

Kalbėdamas apie Kapitalo rinkų sąjungą, prezidentas pabrėžė, jog turime didinti finansų rinkų integraciją, skirti ypatingą dėmesį skaitmeniniams finansams ir plėsti galimybes mūsų žmonėms naudotis finansinėmis paslaugomis visoje ES vidaus rinkoje.

„Turime išnaudoti visą ES vidaus rinkos potencialą siekiant pritraukti privačių investuotojų lėšas įgyvendinti su žaliąja ir skaitmenine ekonomikos transformacija susijusius projektus“, – sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Komentatorius

>Komentatorius portretas
Nu neee..Albanija, štai kur šalis! :D) Per visą pasaulį garsėja savo banditais. Jie geriausia prekiauja žmonėmis, narkotikais, kiek prasčiau - ginklais.. Bet perspjaut juos sunku. Reik priimt:D)

Komentatorius

Komentatorius  portretas
Kroatija siaip yra ok valstybe. Gal praeityje daug prisidirbo, bet atsiprase ir elgiasi kaip normali europine valstybe. Va Serbija tai bbiu bbiai, serbu slavisko serbu nacionalizmo propaguotojai, rusisko rezimo myletojai.

o as

o as portretas
reiskiu palaikyma plutono prisijungimui prie saules sistemos!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių