G. Lansdbergis: po Baltijos šalių, Suomijos, Lenkijos sprendimų rusams į ES patekti sunku

Po Baltijos šalių, Lenkijos ir Suomijos sprendimų neįleisti dalies rusų su vizomis, Rusijos piliečių patekimas į visą Europos Sąjungą (ES) tapo itin apribotas, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Uždarius penkias sienas ar radikaliai apribojus per penkias sienas atvykimą – Baltijos šalių, Lenkijos ir Suomijos – iš esmės, srautas krenta dramatiškai, nes lėktuvai jo negali perimti. Tas pats egzistuoja ir nuo numanomos mobilizacijos bėgantiems Rusijos piliečiams“, – žurnalistams pirmadienį sakė jis.

Anot ministro, net ir išliekant galimybei rusams atskristi į Europą per tarpinę stotelę Stambule, „nėra galimybės jiems labai daug atvažiuoti“.

„Net jei jie visi suskrenda į Stambulą ir iš Stambulo bandytų jie visi atskristi, tai yra labai riboti tiek avialinijų, tiek oro uostų resursai. Oro uostas ir taip turi kasdieninį priėmimo srautą – turistai, įprastinis verslo tranzitas“, – sakė G. Landsbergis.

Įsigrūsti tūkstančiams žmonių į tą patį oro uostą, į tuos pačius lėktuvus, kurie jau šiandien yra, paprasčiausiai nėra galimybės.

„Įsigrūsti tūkstančiams žmonių į tą patį oro uostą, į tuos pačius lėktuvus, kurie jau šiandien yra, paprasčiausiai nėra galimybės“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie ES galimybes stiprinti sankcijas Rusijai, jis sakė, kad yra „pasistūmėjusios diskusijos dėl aštuntojo sankcijų paketo“, tačiau dėl išankstinės dalies valstybių pozicijos nepritarti ribojimų griežtinimui kol kas nėra aišku, ar sutarti pavyks.

„Yra ir tam tikros prekių grupės, ir asmenys, ir įmonės, potencialiai – bankai. Nenoriu leistis gilyn, sukurti lūkesčių, kadangi esame anksčiau matę, turėjome patys lūkesčių, deja, veto teise pasinaudojusios valstybės tuos lūkesčius sudaužydavo“, – tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Baltijos šalys ir Lenkija rusų patekimą į savo valstybes jau savaitę riboja bendru regioniniu sutarimu, Suomija apie tokį pat sprendimą pranešė praėjusios savaitės pabaigoje.

ES yra sutarusi panaikinti rusams supaprastintą vizų režimą, tačiau minimos Bendrijos valstybės ragina dar smarkiau apriboti vizų išdavimą.

Iš viso Baltijos šalys per savaitę jau neįleido apie 350 Rusijos piliečių, 153 iš jų neįleisti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nera sunku

Nera sunku portretas
Kiek noti, lekia

na dar pakiauksėkit

na dar pakiauksėkit portretas
vatiniai šarikovai

As

As portretas
Pas sita anukeli ,,politika,, tiek kliauzu jo darbe,kad mane pykina net apie ji skaityti,eitu geriau pas teti i teatra aktorium dirbt,jam sitas gerai gautusi. Zelenskis,vat cia tai aktorius,visos aktorystes premijos jam,zmona jo usa visose parduotuvese apsiperka,o kur pinigus leist Chanell,Dolce&Gabana,Ferarri ar Mclarren,o kur dar briliantai...padedam toliau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių