G. Landsbergis: Vyriausybei vadovauja žmonės, mėgstantys absoliučią galią

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad šiuo metu Lietuva jau pasuko Vengrijos keliu, nes Vyriausybei vadovauja žmonės, mėgstantys absoliučią galią. TS-LKD lyderis ragina Seimą pradėti reguliarų darbą, kad būtų užtikrinta parlamentinė kontrolė Vyriausybei. G. Landsbergis neslepia, kad šiuo metu konservatorių gretose jau ruošiamas planas, kaip valstybei išeiti iš koronaviruso krizės.

„Lietuva pasuko kiek vengrišku keliu. Vyriausybei vadovauja žmonės, mėgstantys absoliučią galią. Taip jaučiasi iš jų pasisakymų, iš noro priimti sprendimus greitai, nesitariant. Epidemijos pradžioje tai yra aktualu ir reikia greitų sprendimų, greitos reakcijos. Bet mes matome, kas atsitinka, kai valstybės nueina šiuo keliu per toli. Parlamento darbo atsisakymas iš esmės žlugdo demokratiją. Vyriausybės sprendimai tampa nepatikrinami ir jie gali tapti klaidingi, žalingi arba ne tokie, kokių reiktų visuomenei. Todėl aš kreipiausi į Seimo vadovybę prašydamas atnaujinti Seimo darbą“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, konservatoriai turėtų nemažai patarimų Vyriausybei, bet S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė nėra linkusi jų klausyti. Todėl, pasak G. Landsbergio, konservatoriai jau ruošia planą, kaip valstybei kovoti su koronaviruso padariniais.

„Reikia neturėti iliuzijų. Ši Vyriausybė tikrai nėra klausianti (patarimų – ELTA) Vyriausybė. Čia juk yra žinanti Vyriausybė, o kaip jai pavyksta visą tai padaryti, čia jau kitas klausimas. Tai tikrai nėra žmonės, kurie ieškotų ekspertizės už savo kabineto ribų“, – sakė jis.

„Mes turime paskirtus žmonės savo partijoje, kurie šiuo metu rengia planą, kuris jau beveik parengtas. Jis derinamas su ekspertais, nes tai atsakingas procesas. Žmonės, kurie turi išsamią ir gilią patirtį tokių situacijų, jie tikrinasi su kitais ekspertais. Dėl to, kad tas planas negali būti nurašytas iš lubų ir paleistas į viešumą, mes atsakingai žiūrime į šį procesą“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas opozicijos lyderis G. Landsbergis ketvirtadienį kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir Seimo valdybos narius, ragindamas atkurti reguliarų Seimo darbą, visas parlamentinės kontrolės formas bei kartu su ekspertais ieškoti būdų, kaip visos demokratinės procedūros turėtų būti užtikrinamos gyvenimo su virusu sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajajai

Ajajai portretas
Ponuli Landsbergi, susitvarkyk savo fizionomiją, pasidarei savo išvaizda panašus į benamį bomžą. Gerbk savo ir savo giminės vardą. Nemanyk, kad, pažiūrėję į tavo nuskurusią išvaizda, kas nors patikės, - per darbus nabagas susitvarkyti nespėja. Na, nebent savo pačiutės pinigus, pelnus skaičiuoji...

Anonimas

Anonimas portretas
Niekaip negali prieiti prie lovio ir vadovauti ,kada nustos sis berniukas visiems kaisioti pagalius ir veltis i konfliktus.

>Kaunietė< \\\\\.../////

&gt;Kaunietė&lt;   \\\\\...///// portretas
Paskačius tamtos komentarą, tai grynai kvailo fanatiko kliedesiai,ir grynas koncev'lianzbg'žyd. karštligė:---gązdinimas,grasinimas,šmeižimas,niekinimas kitataučių.---Tau 'mamule' ĮPATINGAI blogai su sveikata.---Kvailiausias MĖMESIO komentaras.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių