G. Landsbergis: svarstoma galimybė „valstiečių“ kandidatą paskelbti Seimo vicepirmininku

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis teigia įžvelgiantis tam tikrų politikų bandymą kurstyti konfliktus Seime. Visgi konservatorių lyderis akcentuoja, kad valdančioji koalicija ieškos būdų, kaip užtikrinti visų opozicinių frakcijų atstovavimą Seimo valdyboje. Jis pripažįsta, kad yra svarstoma galimybė „valstiečių“ kandidatą paskelbti septintuoju Seimo vicepirmininku.

„Aš iš tikrųjų nenorėčiau vadinti to peštynėmis. Buvo tam tikra logika, racionalus pasiūlymas, kad Seimas gali būti atstovaujamas valdyboje. Ir gali susidaryti įspūdis, kad tam tikri politikai tiesiog norėdami tas liepsnas įkaitinti tiesiog neatsitraukdami kiekvieną dieną vis naujo žibalo pylė į tas liepsnas“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė G. Landsbergis.

Ir dabar, aišku, turime tokį liepsnojantį laužą. Bet, man rodos, kad (vertinant – ELTA) tai, ką Seimo pirmininkė kalba, išties ji mato kelią pirmyn, ji turi visišką pasitikėjimą iš koalicijos partnerių.

„Ir dabar, aišku, turime tokį liepsnojantį laužą. Bet, man rodos, kad (vertinant – ELTA) tai, ką Seimo pirmininkė kalba, išties ji mato kelią pirmyn, ji turi visišką pasitikėjimą iš koalicijos partnerių“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis akcentavo, kad vienintelis nerimas, kuris kyla valdantiesiems yra tai, kad opozicija bent jau artimiausiu metu panašu, kad neturės savo bendro lyderio.

„Tai gali būti bandoma ir kažkokių būdų ieškoti, kad visos frakcijos (Seimo – ELTA) valdyboje būtų atstovaujamos“, – teigė TS-LKD lyderis.

Politikas taip pat akcentavo nenorintis vertinti „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio sprendimo trauktis iš Seimo.

„Niekaip nevertinsiu, nes tokių pareiškimų esame ir anksčiau girdėję, jeigu jis padės mandatą, tai bus padėjęs mandatą, jeigu liks Seime, bus taip kaip anksčiau“, – lakoniškai R. Karbauskio sprendimą įvertino jis.

Paklaustas, ar ketina R. Karbauskio prašyti pasilikti Seime, G. Landsbergis paragino nespręsti asmeninių R. Karbauskio problemų. Jo teigimu, pagrindinis prioritetas turi būti užtikrinti frakcijų atstovavimą Seime.

„Gal nespręskime jo problemų. Kiekvienas žmogus savo asmenines problemas tegul  pats sprendžiasi. O jeigu mes galime atrasti taip, kad tas atstovavimas būtų teisingesnis visokiomis formomis, tikrai esame pasiruošę tą daryti ir, aš manau, kad Viktorija yra tikrai tinkamas žmogus, surasti būdą, kaip tai padaryti geriausiai“, – sakė konservatorių lyderis.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad galėtų būti svarstoma galimybė „valstiečių“ atstovą paskirti septintuoju Seimo vicepirmininku.

„Šis variantas yra tikrai įmanomas ir svarstytinas. Ir nemanau, kad koalicijoje būtų daug nesutarimų dėl to. (...) O dėl konkrečių asmenybių yra vėl ta pati tema – laisvas balsavimas“, – teigė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janė

Janė portretas
Ne Seimo pirmininkė, o avis.

pasaulio pabaiga su smegenelem ponioms,

pasaulio pabaiga  su smegenelem ponioms, portretas
PRISIVERET KOSES dabar jau mazinat tona,dasizaidet ponai ir ponios pamate visa lietuva kas per veidmainyste daroma ,zmones ne dibilai viska supranta jusu keslus,saunuolis RAMUNAS pastate i vieta pasiputelius ,i tramdymo kedute,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Karaliai

Karaliai portretas
Mes karaliai landsbergu dinastija dalina postus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių