G. Landsbergis po rinkimų kol kas nemato galimybės dirbti tik su LLRA–KŠS

Gabrielius Landsbergis teigia, kad jo vadovaujami konservatoriai po rinkimų būtų pasiruošę dirbti koalicijoje su visomis politinėmis jėgomis, kurių programinės nuostatos derės su jo partijos, išskyrus Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS).

„Mes šiandien esame pasiruošę pagal programas, programų suderinimą, su visomis partijomis, kurios yra už valstybę – pažiūrėsime, ką lems rinkėjai“, – žurnalistams šeštadienį Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje sakė G. Landsbergis.

Anot jo, būsimajame Seime gali būti didelė partijų įvairovė – nuo trijų iki aštuonių, tačiau galimybės dirbti, anot jo, griežtos raudonos linijos dėl bendro darbo šiuo metu brėžiamos tik ties LLRA-KŠS frakcija, kurios narė Irina Rozova išvengė apkaltos dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais.

„Turbūt nesuklysiu pasakydamas – Seime turime frakciją, kurioje yra kolegė, praktiškai išvengusi apkaltos dėl to, kad ji žinodama bendradarbiavo su Rusijos slaptosiomis tarnybomis. Nedrįsčiau pavadinti tokio veiksmo stiprinančiu valstybę, tai yra takoskyrą, kuri yra Didysis Kanjonas politikoje“, – teigė konservatorių lyderis.

Jis taip pat sako turintis „didelių dvejonių“ dėl dabar valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos galimybių patekti į Seimą.

„Valstiečiai, aš manau, irgi bus kitokia partija. Tiesą sakant, nebūčiau jų pusę vertinantis optimistas, kad tas postepideminis džiaugsmas tęsis labai ilgai. Matome kitose valstybėse, kur atslūgsta ta emocija, kuomet žmonės įsidrąsinę išeina į gatves ir pradeda galvoti apie rinkimus visai kitaip. Pažiūrėsime, ką rinkėjai lems“, – tvirtino jis.

TS-LKD taryba šeštadienį popiet dar planuoja tvirtinti kandidatus į Seimą vienmandatėse apygardose ir TS-LKD daugiamandatėje apygardoje – galutinį sąrašą dar galėjo koreguoti jo lyderiai – G. Landsbergis ir sąrašo vedlė Ingrida Šimonytė.

I. Šimonytė tvirtino laukianti kitų partijų programų pristatymo ir kol kas negalėjo pasakyti, su kuriomis matytų daugiausiai sąlyčio taškų. Ji patvirtino, kad TS-LKD sėkmingai pasirodžius rinkimuose ir ėmusis formuoti valdančiąja koaliciją, ji pati imtųsi vadovauti būsimai Vyriausybei.

„Be jokios abejonės, sutikdama kandidatuoti sąrašo pirmu numeriu, toks mano supratimas buvo, kad jei Tėvynės sąjunga galėtų formuoti Vyriausybę, formuotumėme Vyriausybę galvojant, kad aš galėčiau tai Vyriausybei vadovauti“, – sakė ji.

Valdantiesiems I. Šimonytė priekaištavo, kad šiuo metu Lietuva nėra įgyvendinusi būtinų reformų švietimo, sveikatos apsaugos, viešojo administravimo srityse ir kasmet sulaukia vis tų pačių pastabų iš tarptautinių institucijų. Anot jos, koronaviruso pandemiją reikėtų matyti kaip progą tokioms reformoms.

„Tai yra tas taškas, kai galime daug padaryti. Nes, vieną vertus, dar nesibaigusi pandemija, karantininiai visi apribojimai parodė labai daug dalykų prikišamai – tiek mokykloje, tiek sveikatos sistemoje, tiek kitose srityse, kurios yra galimybė užsikabinti už situacijos ir keisti dalykus, apie kurių kaitą labai ilgai nebuvome galvoję. Pavyzdžiui, kas galėjo pagalvoti, kad tiek daug mūsų gali dirbti ne darbo vietoje“, – svarstė ji.

Kaip ir partijos lyderis, ji turėjo pretenzijų dėl valdančiųjų paramos verslui plano.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurge

Jurge portretas
Šitame puslapyje 5-se nuotraukose lanzbergiai! Ar tokiu būdu jie siekia laimėti rinkimus? Kiek jie už tai sumokėjo?

Kaunas

Kaunas portretas
pavyduoliu pliurpalai;G,Landsbergis protinga linkme vedantis jaunas politikas;[tai ne koks Lietuva shmeiziantis "paniatovskis--pse krev",at kokie ivanukai],,Duokim laiko lietuvos vyrams dirbti ir ne tashkykime pavydo streliu . Neesu uz gausybe partiju at religiniu apsishauleliu grupes ;;bet G.Landsbergis --dirba LIETUVAI !!!!

Nenusikalbėk

Nenusikalbėk portretas
Apie kokį darbą Seime tamsta pliurpi?Nejaugi nematai,kad jus palaikė,palaiko absoliuti tautos mažuma,tik tiek,kurie panašūs į jus pačius.Nejaugi nematote,kad su jumis niekas nenori turėti reikalų.Apie kokį darbą pliurpete?Jūs sutverti ne dirbti,o griauti.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių