G. Landsbergis: Indija planuoja Lietuvoje atidaryti ambasadą

  • Teksto dydis:

Indija planuoja Lietuvoje atidaryti ambasadą, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Indijos vyriausybė nusprendė atidaryti ambasadą Vilniuje“, – ketvirtadienį feisbuke pranešė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis anksčiau šią savaitę lankėsi Indijoje, Naujajame Delyje, kur susitiko su šalies premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu) ir užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru (Subrahmanjamu Džaišankaru).

Abiejų šalių pareigūnai aptarė dvišalius santykius, Rusijos karą Ukrainoje.

Naujasis Delis jau seniai bando išlaviruoti santykiuose su Vakarais ir Maskva, kuri tiekia Indijai didžiąją dalį ginklų. Tačiau dėl Rusijos invazijos į kaimyninę šalį išlaikyti šią pusiausvyrą darosi sudėtinga.

Indija atvirai nepasmerkė Kremliaus ir nepalaikė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos, smerkiančios Maskvos agresiją.

Baltijos šalims kyla klausimas, ar pakaks NATO sienų sustabdyti Rusiją

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis interviu Indijos televizijai WION išreiškė Baltijos šalių nerimą dėl galimos Rusijos agresijos. Ministro teigimu, baiminamasi, kad Kremliaus sustabdymui gali nepakakti net ir NATO sienų.

„Jei didelei šaliai ir branduolinei valstybei leidžiama kirsti kitos šalies sieną ir ten pasilikti, tai keičia saugumo architektūros, kuri tikriausiai buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, prasmę. Tai reiškia, kad jei tau leidžiama tai padaryti vieną kartą, kas trukdo tai daryti dar kartą?“ – susirūpinimą Baltijos šalių saugumu Indijoje išreiškė ministras.

Bet klausimas, ar NATO sienų pakaks sustabdyti Rusiją? Daugelis Baltijos šalių žmonių mano, kad to gali neužtekti.

Anot jo, Baltijos šalims kyla nerimas, kad net ir narystė NATO neužtikrina šalių saugumo.

„Aplinkui taip pat yra šalių, kurioms gresia pavojus. Viena iš jų yra Moldova, o Padniestrėje, kuri yra tarp Ukrainos ir Moldovos, vyko karinis judėjimas. Bet klausimas, ar NATO sienų pakaks sustabdyti Rusiją? Daugelis Baltijos šalių žmonių mano, kad to gali neužtekti“, – interviu sakė G. Landsbergis.

Be to, interviu WION ministras akcentavo ir Europos Sąjungos vienybę, kuri, anot jo, nustebino net ir įsiveržusį į Ukrainą Kremlių.

„Iki vasario 24-osios būtumėte daugiau girdėję apie nesutarimus ir sunkų kelią į konsensusą kalbant apie Europos Sąjungą. Dabar mums ne tik pavyko užsitikrinti 27-tuką prie Europos stalo, bet ir jį išplėsti. Pasaulinis atsakas į Rusijos agresiją buvo beprecedentis, ir būtent tai nustebino V. Putiną“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVOS NAPOLEONUI

LIETUVOS NAPOLEONUI portretas
Pabuvojai Indijoje ir net nematei, kad tenai aplamai JOKIA demokratija net nekvepia. Tenai nuo seno yra kąstos, kurios šimtmečiais nesikeičia ir nesikeis. Ko tenai kiši savo snargliuotą nosį? Indija seniai turi gerus santykius su Rusija ir Kinija. Su tomis šalimis, kurios nesikiša į svetimų valstybių vidaus reikalus.

Ernestas.

Ernestas. portretas
Ačiū! Lietuvos Respublikos europossąjungos atsišaukimų platinimas eurosąjungosfikacija. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Ernestas.

Ernestas. portretas
Ačiū! Lietuvos Respublikos europoss1jungos atsi6aukim7 platinimas eurosąjungosfikacija.Lietuvos Respublikso išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių