G. Landsbergis: dėl sienų uždarymo Baltarusija virsta vienu dideliu kalėjimu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienio vakarą tviterio paskyroje parašė komentarą dėl Baltarusijos režimo paskelbto draudimo piliečiams išvykti iš šalies ir teigė, kad dėl sienų uždarymo šalis tampa vienu dideliu kalėjimu gyventojams.

„Baltarusijos diktatoriui Lukašenkai neužtenka daugiau nei 400 politinių kalinių. Sienų uždarymas reiškia, kad visa šalis 10 mln. žmonių tampa didžiuliu kalėjimu. Nereikia ir dešimties marų – pasitrauk ir leisk žmonėms gyventi!“, – tviterio paskyroje rašė G. Landsbergis.

Baltarusija laikinai uždraudė beveik visiems jos piliečiams išvykti iš šalies, įskaitant ir tuos, kurie turi leidimą gyventi užsienyje. Išimtys taikomos darbo reikalais išvykstantiems Baltarusijos valstybės tarnautojams bei valstybės transporto personalui. Baltarusijos valstybės sienų komiteto sprendimas priimtas po to, kai buvo nukreiptas ir Minske priverstinai nutupdytas keleivinis „Ryanair“ lėktuvas ir suimtas juo skridęs Baltarusijos disidentas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o del tavo politiikos

o del tavo politiikos portretas
lietuva virsta europos siknaskyle

<>

&lt;&gt; portretas
Kaip čia pažiūrėjus. Man atrodo, kad beždžionė narve. Beždžionei — kad aš narve.

Vidas

Vidas portretas
Svetimi brangesni nei savi ? Kieno burna lojama ir kokiam šeimininkui atidirbinėjama ? ir dar... kaip Ukrainos herojus pilotė Savčenko gyvena ? Juk kažkada mūru siena buvo stojama už ją.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių