G. Landsbergis ES Užsienio reikalų taryboje: derybų sąlygas turi nustatyti Ukraina

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Briuselyje Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje dalyvaujantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sieks ministrų sutarimo dėl principo, kad derantis dėl karo baigties sąlygas nustatytų Ukraina.

„Vienas iš klausimų, kuriuo norėčiau sutarimo tarp ministrų, kad Ukrainoj taika bus pasiekta pagal Ukrainos nustatytus parametrus. Ukraina nustatys, kada ir kaip ji norės derybų, kiek toli ji nori eiti. Šiandien pasakymas, kad Ukraina nori išvaduoti visą savo teritoriją, yra paradigma, kurios mes turime laikytis“, – atvykęs į susitikimą žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Taip pat jis tikėjosi, kad ministrų susitikimas bus postūmis derantis dėl devintojo sankcijų paketo Rusijai.

Ukraina nustatys, kada ir kaip ji norės derybų, kiek toli ji nori eiti.

„Tikiuosi, šios dienos diskusija paskatins ir duos naujos energijos tam procesui, tos valstybės, kurios sako, kad nebėra ką daugiau sankcionuoti, nėra iki galo tikslios. Tiek Lietuva, tiek kitos valstybės, mūsų žiniomis, yra pateikusios papildomas eilutes sankcionavimui“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Pirmadienį vykstančiame numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, situaciją Vakarų Balkanuose ir Afrikos Didžiųjų ežerų regione.

Ministrai taip pat kalbės apie padėtį Irane ir Libane, Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją (COP27) ir ES-Lotynų Amerikos bei Karibų užsienio reikalų ministrų susitikimo Buenos Airėse rezultatus, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Viena svarbiausių ES užsienio reikalų ministrų pokalbių temų – padėtis Ukrainoje, bus aptariami tolesni Bendrijos veiksmai, ypač pabrėžiant ribojančių priemonių stiprinimą, finansinę ir karinę paramą Ukrainai bei ES karinės mokymo misijos Ukrainoje pradžią, Rusijos atsakomybės užtikrinimo klausimą.

Ministrai diskutuos dėl pasirengimo ES ir Vakarų Balkanų šalių vadovų susitikimui. Jis vyks gruodžio 6 dieną Tiranoje, Albanijoje, ir bus skirtas regiono šalių integracijos į ES klausimams.

Taip pat ketinama apsikeisti nuomonėmis dėl ES naujos strategijos Afrikos Didžiųjų ežerų regionui, kuria siekiama stabilizuoti saugumo ir humanitarinę padėtį regione bei stiprinti ES geopolitinį vaidmenį.

Tarybos paraštėse vyks ES užsienio reikalų ministrų susitikimas su Baltarusijos demokratinės opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<RUSAMS AR KARO KŪRSTYTOJAMS TEISMAS REIKALINGAS?

&lt;&lt;RUSAMS AR KARO KŪRSTYTOJAMS TEISMAS REIKALINGAS? portretas
VALDANTIEJI SKALAMBINA ....KARO KŪRSTYTI NEGALIMA,,KĄ REIŠKIA NEKŪRSTITI? NESIKIŠTI....NESIKIŠTI...KADA SKATINAMA IR KADA SUTAIKOMA? SUTAIKOMA KAI KAIMYNAI NEKALBA NEIGIAMAI IR SKATINA ŠALIS PASIKALBĖJIMUI... KAS SKATINO UKRAINOJE MOIDANĄ?KAS TEN NUVAŽIAVĘ STENGĖSI SUKELT UKRAINOJE PILIETINĮ KARĄ?..LIETUVA- VALDANTIEJI IŠVARDINKIT KITUS DALYVIUS....2014 METAI...UKRAINOJE KURI PUSĖ KURIĄ GYVUS DEGINO.?...GYVUS DEGINO....DABAR TIEK UKRAI TIK RUSAI VIENI KITUS ŽUDO ,ŽIAURIAI KANKINA BELAISVIUS ABI PUSĖS ..KIEK SKUNDŲ DĖL RUSŲ BELAISVIŲ? TYLIT, BET KALBAT APIE RUSUS,NES REIKALINGA VYSTYTI NEAPYKANTĄ PAS MUS...NE VISI DURNIA LIETUVOJE , ELGESIO BRUDAI IKI ŠLYKŠTUMO,MELO SKLEIDĖJAI PROPAGANDOS ....BUS CENZŪRA?

puiku

puiku portretas
geriausia šiandien naujiena-arklys ligoninėj,Karma vejasi.

dienraščio

dienraščio portretas
prenumerata dar nesibaigė ............ anūkas laukia aplodismentų
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių