Favoritai artėjančiuose LSDP rinkimuose – J. Olekas ir V. Blinkevičiūtė

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose skyriai mato du favoritus – europarlamentarus Juozą Oleką ir Viliją Blinkevičiūtę. Kaip Eltai tvirtino LSDP atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas, šių politikų pavardės dažniausiai figūruoja tarp skyrių pasiūlytų kandidatų.

„Bent jau mano nuomone turim du stipriausius kandidatus“,– teigė J. Pankauskas.

LSDP atsakingasis sekretorius pabrėžė, kad tikisi, jog socialdemokratų partijos rinkimuose ,,nebus, kaip pas konservatorius“. Jis turėjo mintyje TS–LKD susiklosčiusią situaciją, kai visi skyrių kelti kandidatai atsisakė dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, dabartinio pirmininko Gabrieliaus Landsbergio naudai.

„Konkurencija yra didelė, parodysim tikrai demokratiškus rinkimus, kaip ir turi būti europietiškoje politinėje partijoje“, – apibendrindamas socialdemokratų priešrinkiminę situaciją teigė partijos atsakingasis sekretorius.

Jo teigimu, kandidatus šiuo metu pasiūlė 17 iš 60 partijos skyrių.

Pasak jo, į kandidatų sąrašą šiuo metu įrašytos šešių politikų pavardės. Tarp skyrių iškeltų kandidatų yra jau minėti J. Olekas ir V. Blinkevičiūtė, bei buvęs partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Konkurencija yra didelė, parodysim tikrai demokratiškus rinkimus, kaip ir turi būti europietiškoje politinėje partijoje.

Laikinai valdybos sprendimu partijai vadovauti paskirtas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius taip pat yra tarp skyrių siūlomų kandidatų, tačiau jis jau anksčiau yra viešai tvirtinęs, kad vadovauti socialdemokratams nesieks ir pavasarį vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose nedalyvaus.

Tuo tarpu Lietuvos socialdemokračių moterų sąjunga pasiūlė Seimo narės Orintos Leiputės kandidatūrą, o Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas, politologas Liutauras Gudžinskas išsikėlė pats.

Po socialdemokratams nesėkmingų Seimo rinkimų kilus partijos narių nepasitenkinimui, nuo 2017 m. LSDP vadovavęs G. Paluckas atsistatydino iš pirmininko pareigų. Pasitraukdamas iš užimto posto partijoje jis siūlė laikinąja vadove paskirti V. Blinkevičiūtę. Tačiau LSDP taryba nusprendė, kad laikinai partijai vadovaus Jonavos meras M. Sinkevičius.

Europarlamentaras J. Olekas dar sausį pareiškė, kad sieks tapti naujuoju LSDP vedliu.

LSDP pirmininko rinkimų pirmasis turas vyks balandžio 22–25 dienomis. Pirmininkas renkamas 2 metų kadencijai.

LSDP skyriai kandidatus užimti partijos pirmininko kėdę galės kelti iki kovo 28 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

///

/// portretas
Jei ne tas balsavimas už LGBTIQ asmenų laisvės erdvę, tai palankiai vertinčiau Blinkevičiūtę. Jei ji laimėtų, tai manau partija kaip mat apliptų visokiais karjeristais, prielipais

Balamutas

Balamutas portretas
Labai platus pasirinkimas. Geriausi iš geriausiųjų. Visi šalies LSDPistai, vienykitės. Telaimina jus Leninas.

Kis

Kis portretas
Labai turtingas sarasas i vadus,bet jie gali tik paskandinti sia partija lauko tualeto duobeje.Tai zmones be sazines .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių