Eurokomisaras: A. Dulkio nenuoseklumas dėl vakcinos kelia žmonių nepasitikėjimą

Lietuvos deleguotas Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius sako, kad sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimas stabdyti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina rodo nenuoseklumą priimant politinius sprendimus ir mažina pasitikėjimą skiepijimo procesu.

Eurokomisaro teigimu, ministro elgesys tą pačią dieną siunčiant prieštaringas žinias gali apsunkinti planus paskiepyti kuo didesnę visuomenės dalį, siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją.

„Be jokios abejonės, šalys narės turi teisę priimti sprendimus dėl savo vakcinavimo planų įgyvendinimo, šiuo atveju – stabdyti vakcinavimą viena ar kita vakcina, tačiau atrodo šiek tiek keistai, kai ryte ministras sako, kad pats skiepytųsi, po pietų stabdo vakcinavimą tuo pat metu sakydamas, kad yra įsitikinęs, jog ji yra saugi“, – BNS trečiadienį sakė eurokomisaras.

„Toks nenuoseklumas, priimant politinius sprendimus, kelia visuomenės nepasitikėjimą vakcina ir vakcinavimo procesu. Tai gali turėti rimtų pasekmių, bandant vakcinuoti kaip įmanoma didesnę visuomenės dalį“, – pridūrė jis.

Toks nenuoseklumas, priimant politinius sprendimus, kelia visuomenės nepasitikėjimą vakcina ir vakcinavimo procesu.

Buvusios Vyriausybės deleguotas V. Sinkevičius pabrėžė, kad vakcinų saugumą ir efektyvumą vertina Europos vaistų agentūra, o ši rekomenduoja skiepijimą tęsti.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigia, kad sprendimą stabdyti skiepijimą „AstraZeneca“  priėmė, nes gavo  tokią Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) rekomendaciją.

Vaistų kontrolės tarnyba tokią rekomendaciją pateikė, gavusi tris pranešimus apie tromboembolijos atvejus. Vėliau buvo gautas ketvirtas pranešimas apie galimą tromboembolijos atvejį. Tačiau tarnyba pabrėžia, kad nėra įrodymų, jog šiuos atvejus sukėlė vakcina.

Europos vaistų agentūra teigia, kad nėra „jokių požymių“, jog bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina galėtų lėmė kraujo krešulių susidarymą kai kuriems paskiepytiems žmonėms. Tęsti skiepijimą šia vakcina ragina ir Pasaulio sveikatos organizacija.

Kelios valandos prieš paskelbdamas sprendimą stabdyti vakcinavimą A. Dulkys teigė neturintis informacijos, kad vakcinavimą „AstraZeneca“ reikėtų stabdyti ir tikino, jog siekdamas išsklaidyti abejones, pats sieksiąs skiepytis būtent „AstraZeneca“ vakcina.

Europos vaistų agentūra ketvirtadienį turėtų priimti galutinį sprendimą dėl tolesnio vakcinos naudojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suprantantis žvejas

Suprantantis žvejas portretas
Įdomu kokie tie didieji p. Sinkevičiaus nuopelnai tvariai žuvininkystei Europoje ir Lietuvėlėje, palaikyti merdinčios žuvininkystės valdininkų šutvę, vaidinti kad prakaituojama Klaipėdoje ir kursuoti tarp Vilniaus ir Klaipėdos, taip sakant žuvininkystės politika vėjams gaudyti. Iš čia tas žuvininkų pavaizdumas......šiltuose kabinetuose, didžiausias dienos darbas nueiti iki kavos virimo aparato.

Manau

Manau portretas
Tiek komisaras, tiek ministras komfuzina žmones. Komisarui tai kas, jis gauna atlyginimą iš Briuselio. O štai Dulkis žmonių neturėtų komfūzinti, nes atlyginimą jam mokame mes LR mokesčių mokėtojai.

KLAUSYK , KOMISARE !

KLAUSYK , KOMISARE ! portretas
O tu daug nuveikei , kad atvestum į protą neadekvačius antivakserius ?!Ministras paklusta komisijom, kurios turėtų būti mediciniškai kompetentingos , o ne pataikaujančios tamsuoliams....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių