Etikos sargų akiratyje – daugiau nei trečdalis Klaipėdos tarybos narių

Iš 31 esamo Klaipėdos miesto tarybos nario net vienuolika jų įtariami pažeidę įstatymą laiku arba tinkamai nedeklaravus savo privačių interesų. Dalis politikų tikino per vėlai susizgribę ar nežinoję turį atlikti šią prievolę.

V.Titovas iki šiol nedeklaravo

Trečiadienį į Etikos komisijos posėdžio darbotvarkę buvo įrašyti du klausimai. Tačiau nesurinkus kvorumo konkrečių sprendimų komisija priimti negalėjo.

Atlikti tyrimą Etikos komisijai pavedė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Nustatyta, kad net trečdalis naujai išrinktų miesto tarybos narių galbūt nepaisė būtinybės atskleisti rinkėjams privačių ir viešų interesų per 30 kalendorinių dienų nuo priesaikos davimo (balandžio 18 d.).

Konstatuota, kad įstatyme numatytais terminais savo pareigų Klaipėdos miesto taryboje nedeklaravo Arūnas Andziulis, Vidmantas Dambrauskas, Rimantas Didžiokas, Romaldas Idzelevičius, Andrius Petraitis, Lina Skrupskelienė, Jurijus Šeršniovas, Viačeslavas Titovas (iki šiol nepateikė deklaracijos), Alvidas Šimkus, Nina Puteikienė, Laima Juknienė.

Į šį sąrašą įtraukta ir Justina Kunickaitė, taryboje pakeitusi Andrių Dobranskį.

Pasak Etikos komisijos pirmininko Edmundo Kvederio, politikė prisiekė dviem mėnesiais vėliau nei kiti – birželio 20 d., todėl, akivaizdu, prievolę įvykdė laiku.

„Matyt, VTEK neatsakingai pasižiūrėjo, nes deklaracijos terminų J.Kunickaitė tikrai nepažeidė“, – konstatavo pirmininkas.

Ir pamiršo, ir nežinojo

Į posėdį pasiaiškinti atvykęs tarybos narys R.Idzelevičius tvirtino apskritai nežinojęs, kad reikia deklaruoti pareigas miesto taryboje. Esą jam pritrūko informacijos.

Į posėdį pasiaiškinti atvykęs tarybos narys R.Idzelevičius tvirtino apskritai nežinojęs, kad reikia deklaruoti pareigas miesto taryboje.

„Informacijos neturėjau, ramus sau sėdėjau ir nieko nedariau. Gegužės pabaigoje mane įspėjo, kad reikia deklaruoti privačius interesus. Birželio 3 d. deklaravau, bet nusiunčiau deklaraciją ne ten, kur reikia. Dar praėjo laiko. Paskui patikslinau ir dabar deklaracija yra nusiųsta“, – teisinosi politikas.

Jis sąžiningai atsiprašė ir patikino, kad tai daugiau nepasikartos.

Kita tarybos narė L.Skrupskelienė sakė pamiršusi laiku užpildyti deklaraciją, todėl pavėlavo kiek daugiau nei savaitę.

„Net nežinau, kaip pasiteisinti. Kalta“, – neneigė politikė.

Į sąrašą taip pat patekęs A.Šimkus teigė deklaraciją užpildęs dar balandžio 30 d. Tačiau nurodęs ne savivaldybės, o savo darbovietės kodą.

„Juk savivaldybė nėra mano darbovietė. Aš esu išrinktas. Kai nurodžiau savivaldybės kodą, gavosi taip, kad deklaraciją pateikiau gegužės 22 d. Bet pasiteisinimų niekas nepriima, esu kaltas“, – aiškinosi A.Šimkus.

Pasak Etikos komisijos nario Kazio Bagdono, pažeidimai, kad ir nelabai dideli, buvo padaryti, todėl reikia tai pripažinti.

Kiti komisijos nariai jam pritarė. Esą privačių interesų nedeklaravimas tarybos nariams jau tampa norma – trūksta atsakingumo ir pareigingumo.

Sprendimai – vėliau

Posėdžio metu buvo dar sykį nagrinėjamas „Balticum TV“ skundas dėl tarybos narės Ligitos Girskienės pasisakymų viešojoje erdvėje

Politikė pati yra Etikos komisijos narė, tačiau trečiadienį posėdyje nedalyvavo.

Kaip teigiama pareiškėjo pranešime, šių metų rugsėjo 3 d. L.Girskienė socialiniame tinkle „Facebook“ viešai paskelbė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri kenkia bendrovės „Balticum TV“ dalykinei reputacijai.

Viešame komentare ji pareiškė, kad Klaipėdos mero pasivaikščiojimai su televizija yra apmokami ir kainuoja visiems miesto gyventojams.

Viešame komentare ji pareiškė, kad Klaipėdos mero pasivaikščiojimai su televizija yra apmokami ir kainuoja visiems miesto gyventojams.

„Balticum TV“ atstovai paprašė Etikos komisijos nustatyti, ar tokiais veiksmais nebuvo pažeistos Valstybės politikų elgesio kodekso principinės nuostatos, ir įpareigoti tarybos narę L.Girskienę pateikti faktinius, tikslius dokumentus, įrodančius jos viešai paskelbtus teiginius apie „Balticum TV“.

Vis dėlto tarp šūsnies L.Girskienės atsiųstų dokumentų konkrečių argumentų komisijos nariai pripažino neradę.

Etikos komisija kreipėsi į „Balticum TV“ su prašymu atsakyti, ar rugpjūčio 31 d. televizijos parengtas reportažas buvo apmokėtas iš viešinimui skirtų savivaldybės lėšų.

Anot bendrovės, neplanuotas apsilankymas Dumpiuose sukurtas kaip žinių tarnybos žurnalistinis eksperimentas, todėl nebuvo ir negalėjo būti apmokėtas. Reportažo tikslas – savaitgalį miesto merui parodyti, kaip gyvena ir kuo kvėpuoja klaipėdiečiai tam tikrose Klaipėdos vietose.

Pati L.Girskienė anksčiau sakė viešai atsiprašysianti, jeigu televizijos atstovai įrodys, kad už reportažą nebuvo mokama.

Etikos komisija sprendimus priims kito posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jelena atsako "то Лена (Jelena)"

Jelena atsako "то Лена (Jelena)" portretas
Русский вальс и Доктора Живаго Лара-Вальс Вы мне уже предлагали раньше послушать. Послушала ещё раз сегодня. Красиво. Но Русский вальс мне больше нравится в исполнении одной польской аккордеонистки - WIESŁAWA DUDKOWIAK AKORDEON her most beautiful accordion melodies. Во 2 половине ролика – Русский вальс на аккордеоне. Видео парада посмотрела. Красивые стройные девушки в красивой форме. Предлагаю Вам посмотреть парад китайских девушек "Симпатичные китайские девушки маршируют на параде".

то Лена (Jelena)

то Лена (Jelena) portretas
Здоровья Вам ,и сил после операции! А, что бы всегда было больше и много СИЛ- это видео Для Вас- ЖЕНСКИЕ ВОЙСКА. Парад в Минске. Кто "круче" Армия или Милиция?

Jelena atsako "to Jelena"

Jelena atsako "to Jelena" portretas
Cпасибо за предложение послушать музыку,но обещаю это сделать завтра. После операции пока после обезбаливающих хочется больше спать, а не слушать музыку. Извините.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių