A. Margelis: man dėl konservatorių galvos neskauda

  • Teksto dydis:

Lazdijų vadovas Artūras Margelis, kurio narystė konservatorių partijoje šiuo metu suspenduota, sako meru dirbantis dėl išreikšto žmonių pasitikėjimo, o dėl narystės partijoje jam „galvos neskauda“.

„Turiu daug darbų, žinokite, ir aš negalvoju apie tai. Partija pati turi galvoti, ką jai reiškia toks žmogus ir skyrius Lazdijuose, kuris turi 300 narių. Esu tiesiogiai išrinktas, žmonės pasitikėjo ir man labai dėl partijos galvos neskauda. Manau, kad partijai turėtų labiau skaudėti galvą, kaip jai turėti daugiau narių ir pasiekti geresnį rezultatą rinkimuose“, - BNS trečiadienį sakė A.Margelis.

Mero teigimu, kalbos dėl jo galimų įstatymų pažeidimo yra „iš piršto laužtos ir nepagrįstos“.

„Yra partijos struktūros ir partijos galvos, jos ir atsakys į šitą klausimą. Nesvarbu, kaip tai bus, bet rezultatas mane tenkins“, - kalbėjo savivaldybės vadovas.

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paskelbė, kad Lazdijų meras nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų dėl savo turėtų akcijų bendrovėje „Dzūkų žinios“ dovanojimo privačiam asmeniui.

Tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba gegužės mėnesį nurodė, kad keli Lazdijų savivaldybės ir jai pavaldžių įmonių vykdyti viešieji pirkimai pažeidė įstatymus. Tuos konkursus laimėjo „Dzūkų žinios“, kurių akcininkas buvo A.Margelis.

Pradėjus visus šiuos tyrimus mero narystė partijoje buvo suspenduota.

„Aš mačiau, kad čia yra antraštinis reikalas. Aš puikiai suprantu, kad viskas čia buvo padaryta antraštėmis. Antraštę paskaito ir nusprendžia, neįsigilindami į reikalo esmę, ką mes buvome parašę ir pateikę. Reikia žinoti savivaldos teisę ir priimti atitinkamus partijoje sprendimus, o jeigu priimi juos pagal antraštes žurnalistų, tai žinai...“, - kalbėjo A.Margelis.

Jis pabrėžė, kad merai viešųjų pirkimų procedūrose nedalyvauja, juos vykdo savivaldybės administracija.

Su Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininku Gabrielium Landsbergiu BNS trečiadienį nepavyko susisiekti.

Konservatorių partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas BNS teigė, kad gavus reikalingus atsakymus iš Viešųjų pirkimų tarnybos ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos partija ateityje spręs dėl A.Margelio likimo parttijoje.

Registrų centro duomenimis, „Dzūkų žinias“ šiuo metu valdo penki akcininkai: Albinas Rėkus, Dalė Juknevičienė, Darius Kaškelis, Kęstutis Matulevičius, Kęstas Sukackas.

Naujienų portalas delfi.lt rašė, kad kontrolinis „Dzūkų žinių“ akcijų paketas priklauso A.Rėkui, kuris yra Lazdijų kaimo gyventojas, mokyklos-darželio „Kregždutė“ sargas. Įmonei vadovauja mero žentas Darius Brindza, vadybininke dirba A.Margelio duktė Rūta Margelytė-Brindzienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Tik konservatorius gali būti toks netvarkingas.Net nemalonu žiūrėti.Kaip koks bonžas.

Kikas

Kikas portretas
Manau cia ne tik antakiai... :D

Anonimas

Anonimas portretas
Negi Lazdijuose nėra normalios kirpėjos, kad sutvarkytų tam žmogui antakius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių