Dešiniosios partijos tikisi pirmadienį pasirašyti koalicijos sutartį

Centro dešinės koaliciją buriančios partijos tikisi pirmadienį pasirašyti koalicijos sutartį.

„Turbūt pirmadienį sutartis galėtų būti pasirašyta“, – ketvirtadienį po antrojo derybų raundo pranešė kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, derybininkams pavyko „beveik pasiekti sutarimą dėl teksto“.

Sutarties tekstui dar turi pritarti dėl koalicijos besiderančių partijų organai.

Pasak I. Šimonytės, koalicijos sutartyje bus įvardyta vienintelė personalija – kad ji siūloma vadovauti Vyriausybei. Nei galimi ministrai, nei kiti pareigūnai nebus minimi.

„Sutarties projekte užfiksuota, kad bus papildomas susitarimas (dėl ministrų – BNS), kuris bus pasirašytas iš karto tada, kai jau galėsime pasirašyti“, – sakė politikė.

Jos teigimu, per derybas nuolaidų darė visi partneriai.

„Turbūt visos šalys vertiname, kad kiekviena šalis kažką laimėjo, ir turbūt daugiausia iš to laimėjo valstybė, kad mes apskritai sugebėjome susitarti, kas yra svarbiausia artimiausiu metu, kas svarbiausia vidutiniu laikotarpiu, kur yra galbūt tokios pozicijos, kurios buvo vienų partijų programose, bet nebuvo kitų partijų programose. Atrodo, kad  sutarėme, kaip galime ir tais klausimais judėti į priekį“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen derybas taip pat įvertino kaip visų trijų partijų pergalę.

„Tas susitarimas, kurį pasiekėme, ir kuris, man atrodo, yra tikrai neblogas kompromisas tarp skirtingų koalicijos partnerių nuostatų, yra geras ir labai geras pagrindas judėti toliau“, – teigė ji.

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė sakė, kad jų anksčiau minėti penki prioritetai švietimo, žmogaus teisių, ekonomikos srityje į sutarties projektą įrašyti.

Anot Seimo narės, tekste yra ir pažadas įteisinti asmenvardžių rašybą lotyniškais rašmenimis.

Po Seimo rinkimų centro dešinės valdančiąją koaliciją formuoja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija. Naujajame parlamente jie turėtų turėti ne mažiau 74 vietų iš 141.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejaugi čia nejumoras?

Nejaugi čia nejumoras? portretas
Tai gal rinkėjai tas asabas išrinko dėl jumoro?Na jeigu jau tokios valdys Lietuva,tai jau bus visiškos šakės.Gal čia kažkokia parodija.Jos neva kalba,apie valdymo planus,Šimonytė jau vadinama Premjere,tai ką,ji vėl atiminės pensijas?

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ir šlykštus snukei

Faksas

Faksas portretas
,,tvarka bus"- teip pasake didysis lakunas is Telshiu! Gal blogiau nebus ,kaip prie naisiaus .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių