Dėl valstybės tarnybos pertvarkos pirmadienį planuojama šaukti nenumatytą Seimo posėdį

Dėl valstybės tarnybos pertvarkos pirmadienį planuojama šaukti nenumatytą Seimo posėdį. Dėl to trečiadienį apsispręs Seimo valdyba.

Kaip BNS sakė Seimo pirmasis vicepirmininkas Jurgis Razma, kitą antradienį parlamentui bus teikiamas kitų metų biudžetas, o po to daroma privaloma pertrauka tarp Seimo posėdžių, todėl nuspręsta kitus skubius klausimus perkelti į pirmadienį.

„Apsižiūrėjome, kad į spalio 11 dienos darbotvarkę įtraukta labai daug klausimų, kuriuos gali būti sudėtinga spėti apsvarstyti, todėl jie bus perkelti į nenumatytą posėdį pirmadienį“, – patvirtino J. Razma.

Pasak jo, pagrindinis pirmadienio posėdžio klausimas būtų valstybės tarnybos pertvarka.

„Tai yra didelis paketas, todėl jį traukti į biudžeto dieną būtų per daug“, – sakė vicepirmininkas.

Tai yra didelis paketas, todėl jį traukti į biudžeto dieną būtų per daug.

2023 metų biudžeto projektą Vyriausybė ketina apsvarstyti ir patvirtinti penktadienį, o jo pateikimas Seimo posėdyje numatytas spalio 11-ąją.

Vyriausybė taip pat teikia valstybės tarnybos pertvarką, kuria norima valstybės tarnybą padaryti lankstesne, stiprinti vadovų korpusą.

Projektu siūloma panaikinti viršutines valstybės tarnautojų atlyginimo lubas, decentralizuoti valstybės tarnautojų atrankas, bet konkursus į įstaigų vadovų pareigas organizuoti centralizuotai. Taip pat ketinama atsisakyti didžiausio leistino tarnautojų ir darbuotojų skaičiaus – institucijų ir įstaigų vadovai patys spręstų, kiek ir kokių pareigybių reikia veiklai vykdyti bei iškeltiems tikslams pasiekti.

Numatoma, kad vadovų darbo užmokestis priklausytų nuo pasiektų rezultatų, o pareiginė alga būtų skaičiuojama pagal vidutinį šalies darbo užmokestį, taip pat būtų atsisakoma priedų už tarnybos valstybei stažą.

Pakeitimai būtų aktualūs ne tik valstybės tarnybos įstaigų vadovams, valstybės pareigūnams, bet ir teisėjams, politikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmadieni?

Pirmadieni? portretas
Taigi pachmielini visi - vel kvorumo nebus.

Turbut,

Turbut, portretas
nebeilgai liko vogti,kad taip skubama!?

Itarus

Itarus portretas
Kame skubotumas, gal konservai is kremliaus gavo zadanija?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių