Dėl laisvos Seimo vicepirmininko kėdės kol kas naujų žinių nėra

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad dėl laisvos Seimo vicepirmininko kėdės kol kas naujų žinių nėra.

Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui neteikiant į šias pareigas valdančiųjų pasiūlytos Kęstučio Bartkevičiaus kandidatūros, „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis kartoja savo anksčiau išsakytą nuomonę, kad Konstitucijos pažeidimas yra akivaizdus ir dėl to planuojama kreiptis į Konstitucinį Teismą.

„Naujų žinių kol kas nėra. Kreipimasis į Konstitucinį Teismą dar neatiduotas, bet jis bus artimiausiu metu atiduotas, nes Konstitucijos pažeidimas  akivaizdus“, – antradienį žurnalistams  Seime sakė R. Karbauskis.

Naujų žinių kol kas nėra. Kreipimasis į Konstitucinį Teismą dar neatiduotas, bet jis bus artimiausiu metu atiduotas, nes Konstitucijos pažeidimas  akivaizdus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė pradėti tirti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės kreipimąsi, kuriame ji prašo etikos sargų įpareigoti Seimo pirmininką V. Pranckietį vykdyti Konstitucinio Teismo nutarimus ir toliau nepažeidinėti Konstitucijos.

Kreipimesi A. Širinskienė nurodo Konstitucinio Teismo nutarimus, kurie, pasak jos, reiškia, kad formuojant Seimo vadovybę – valdybą, kaip ir formuojant komitetus, turi būti išlaikyta tiek pozicijos ir opozicijos, tiek ir skirtingų politinių grupių – frakcijų – atstovavimo proporcija, primena ELTA.

Užimti laisvą Seimo pirmininko pavaduotojo kėdę valdantieji siūlo Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariui K. Bartkevičiui.

Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė liko tuščia, atleidus iš šių pareigų „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį.

Seimo statutas numato, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių