Darbo partijai vadovaus A. Mazuronis

Darbo partijos pirmininku sekmadienį Kėdainiuose vykusiame partijos suvažiavime išrinktas Seimo narys Andrius Mazuronis.

Jo kandidatūrą palaikė 252 dalyvavę partijos nariai iš 393 balsavusių.

„Nuoširdžiai tikiu, kad tai, ką aš kalbėjau prieš rinkimus, bus ta darbotvarkė, ta programa, pagal kurią aš, įsivaizduoju, turėčiau vykdyti savo darbus. Tai ir bus tai, kad komanda, apie kurią aš kalbėjau, man atrodo ir bus tas pagrindas, kuris turi būti sėkmingo mūsų tolesnio judėjimo į priekį pagrindas“, – teigė išrinktas partijos vadovas.

Pirmasis darbas – aktyvinti pasiruošimą rinkimams

A. Mazuronis teigė, kad pirmasis jo darbas tapus pirmininku – aktyvinti partijos pasirengimą kitų metų vasarį-kovą vyksiantiems savivaldos rinkimams.

„Pirmas darbas neatidėliotinas, kurį jau reikėjo padaryti vakar, tai suformuoti partijos centrinį rinkimų štabą ir maksimaliai, kiek galima, aktyvinti pasirengimą savivaldos rinkimams“, – žurnalistams sakė išrinktas partijos vadovas.

„Darbų nepadaryta pakankamai nemažai, todėl sukaupti, sukonsoliduoti visus resursus, išsiaiškinti realią situaciją skyriuose, suformuoti tam tikrus pagalbos paketus skyriams, kad maksimaliai skyriai galėtų pasiruošti savivaldos rinkimams ir turėti maksimaliai gerą rezultatą, kokį galima turėti“, – teigė A. Mazuronis.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Pasak jo, dabartinė politinė situacija yra naudinga opozicinėms jėgoms.

„Dabar tos aplinkybės, kurios formuojasi politiniame lauke, jos nepaprastai  naudingos opozicinėms jėgoms. Dabar, tiesiog, reikia griebti tai, kas, tiesiog, ir taip krenta iš dangaus, nes, akivaizdu, kad valdantieji daro labai daug klaidų“, – teigė A. Mazuronis.

Mes tikrai turime pajėgumų, kompetencijos ir energijos formuoti savo komandą.

Atmetė jungimąsi su kitomis partijomis

Naujasis Darbo partijos pirmininkas teigė nematantis galimybių jungtis su kitomis politinėmis jėgomis. Pasak jo, tam  nepritaria ir partijos skyriai.

„Nematau tokios galimybės ir poreikio, pasakysiu atvirai. Jungimasis vis tiek turėtų kilti iš apačios, iš skyrių visu pirma – tai yra iš tų žmonių, kurie yra partijos sudedamoji dalis“, – sakė A.  Mazuronis.

„Vieninga vyraujanti nuomonė yra, kad jokio jungimosi nereikia, jokio jungimosi partija tikrai nenori. Mes tikrai turime pajėgumų, kompetencijos ir energijos formuoti savo komandą“, – pridūrė jis.

A. Mazuronis tikino, jog Darbo partija niekada nebuvo vieno žmogaus politinė jėga.

„Tikrai nesakyčiau, kad tai buvo vieno žmogaus (V. Uspaskicho – BNS) partija. Taip, lyderis buvo stiprus, labai matomas, dabar situacija bus šiek tiek kitokia, tačiau tai nekeičia esmės, kad partija buvo, yra ir bus komandinio veikimo politikoje organas“, – sakė naujasis „darbiečių“ lyderis.

A. Mazuronis partijai vadovaus artimiausius dvejus metus.

Vadovauti partijai pretendavo ir parlamentaras Aidas Gedvilas bei advokatas Marijus Velička.

Jiems atiteko atitinkamai 48 ir 93 balsai.

Partijos skyriai taip pat buvo pasiūlę laikinai partijai vadovaujančio Viktoro Fiodorovo, Ievos Kačinskaitės-Urbonienės, Valentino Bukausko, Vigilijaus Juknos, Vaidos Giraitytės-Juškevičienės ir Prano Jurkaičio kandidatūras, tačiau jie suvažiavimo metu paskelbė pirmininko rinkimuose nedalyvausiantys.

Naujas partijos lyderis išrinktas vietoj birželį atsistatydinusio partijos steigėjo Viktoro Uspaskicho.

Ilgametis Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas birželio viduryje paskelbė pasitraukiantis iš pareigų, nes nori „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“. Jis sakė liekantis aktyviu partijos nariu, toliau atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė Darbo partija Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DP \\\\\.../////

DP  \\\\\...///// portretas
užsivertė prarūgusią parašą ant galvos.

ИВАН

ИВАН portretas
КИРДЫК ПАРТИИ ПРИДЕТ С ЭТИМ ПАЦАНОМ

Alialiuja

Alialiuja portretas
Alia pasireiske koncervsocialdemokratu kurmiai su savo debiliskais komentarais:))) kai patys esate vagys kagebistai tai jums atrodo kad ir visi tokie
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių