„Darbiečiai“ rinks naują partijos pirmininką

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kėdainiuose vyks opozicinės Darbo partijos (DP) suvažiavimas, bus renkamas naujas lyderis vietoj birželį atsistatydinusio partijos steigėjo Viktoro Uspaskicho.

Laikinai DP vadovaujantis Seimo narys Viktoras Fiodorovas BNS sakė, kad kol kas oficialiai į pirmininkus iškelti aštuoni kandidatai.

Partijos skyriai yra pasiūlę V. Fiodorovo, Andriaus Mazuronio, Aido Gedvilo, Marijaus Veličkos, Ievos Kačinskaitės-Urbonienės, Valentino Bukausko, Vigilijaus Juknos ir Prano Jurkaičio kandidatūras.

Sekmadienį jie visi turės viešai pranešti, ar sutinka dalyvauti DP vadovo rinkimuose.

Prognozuojama, kad iš tiesų dėl lyderio posto varžysis trys kandidatai – parlamentarai Andrius Mazuronis, Aidas Gedvilas ir advokatas Marijus Velička.

DP pirmininkas renkamas dvejiems metams.

Išrinkus pirmininką dar ketinama suformuoti pagrindinius DP valdymo organus – patvirtinti vicepirmininkus, prezidiumą, tarybą, Etikos ir Kontrolės komisijas.

Ilgametis Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas birželio viduryje paskelbė pasitraukiantis iš pareigų, nes nori „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“. Jis sakė liekantis aktyviu partijos nariu, toliau atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė DP Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dvėselienų

Dvėselienų portretas
antilietuviška šaika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių