D. Grybauskaitė įvertino batalijas Seime: jų pareiga – rasti sprendimus ir dirbti savo darbą

Dvi kadencijas valstybei vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad rimtų politikų pareiga yra rasti sprendimus, kad Seimas galėtų toliau tęsti normalų darbą.

„Manau, kad abi pusės turi rasti sprendimus ir Seimo pareiga yra dirbti ir priiminėti reikiamus įstatymus. Daugelis įstatymų, ypač dabar, kurie yra eilėje ir yra konstituciniai. Tam reikia būtinai, kad pozicija ir opozicija bendradarbiautų. Tai yra rimtų politikų pareiga“, – Seime žurnalistams sakė D. Grybauskaitė, komentuodama pastarąją savaitę kilusius ir opoziciją bei valdančiuosius į skirtingas posėdžių sales susodinusius konfliktus.

„Tai yra jų pareiga – rasti sprendimus ir dirbti savo darbą“, – pažymėjo D. Grybauskaitė.

Po praėjusią savaitę kilusių nesutarimų tarp valdančiųjų ir opozicijos parlamentarai ėmė posėdžiauti atskirose salėse. Siekiant grįžti prie normalaus darbo Seime, parlamento pirmininkė pakvietė opozicinių frakcijų atstovus į dialogo grupę.

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos prasidėjo praėjusios savaitės antradienį Seime diskutuojant dėl opozicijos inicijuotos interpeliacijos žemės ūkio ministrui. Opozicija piktinosi tuo, kad valdantieji nesutiko su antradienio posėdžio metu paprašyta pertrauka Kęstučio Navicko interpeliacijai. Jos opozicija paprašė siekdama sau norima linkme pakeisti balsų pusiausvyrą Seime. Tačiau valdantieji trečiadienio rytą sušaukė neeilinį Seimo posėdį. Šį posėdį opozicija boikotavo, o valdantieji balsuodami pritarė K. Navicko atsakymams.

Galiausiai konfliktas įsismarkavo ketvirtadienį. Opozicija, pareiškusi, kad valdantieji negerbia jos teisių, nusprendė posėdžiauti atskirai kitoje posėdžių salėje. Čia per kelias valandas parengė rezoliuciją, kurioje išdėstė reikalavimus valdantiesiems.

Rezoliucijoje kreiptasi į prezidentą Gitaną Nausėdą, kad šis įvertintų, ar vis dar turi pasitikėjimą žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku. Taip pat ragina Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen pasitikrinti, ar ji vis dar turi pasitikėjimą Seime. Opozicija reikalauja besibaigiančioje Seimo pavasario sesijoje visą dėmesį skirti tik, pasak jų, būtiniausių ir neatidėliotinų socialinių ir ekonominių klausimų sprendimui.

Prezidentūra praėjusią savaitę dėl konflikto sukritikavo valdančiuosius

Praėjusią savaitę į įvykius Seime sureagavo ir G. Nausėdos vadovaujama Prezidentūra. Jos požiūriu, dėl Seime kilusios neįprastos situacijos daugiausiai kritikos nusipelno valdantieji.

„Šioje sudėtingoje geopolitinėje situacijoje Lietuvai kaip niekada reikalinga vienybė ir gebėjimas įsiklausyti. Deja, buldozerio principai politikoje ir beatodairiškas valdančiosios daugumos siekis „nugalėti“ oponentus bet kokiomis priemonėmis suskaldė Seimą ir atvedė į situaciją, kurios nesame matę jau keletą dešimtmečių. Prezidentas kviečia Seimo vadovybę skubiai ieškoti sprendimų, kurie užtikrintų sklandų teisėkūros procesą ir neskaldytų nei parlamento, nei visuomenės“, – Eltai atsiųstame komentare teigia prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Skaudu ir baisu

>Skaudu ir baisu portretas
labiausiai skurdi kalba tai skvernelio kaip ir jo mažas vidinis pasaulėlis

>Pagarba Prezidentei

>Pagarba Prezidentei portretas
laukiam sugrįžtant

Pagarba Prezidentei!

Pagarba  Prezidentei! portretas
Gaila,kad šiuo sunkiu metu ji ne Prezidentūroje.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių