D. Grybauskaitė apie V. Sinkevičiaus portfelio EK svarbą: viskas jo paties rankose

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Virginijui Sinkevičiui siūlomo aplinkosaugos eurokomisaro posto svarba priklausys nuo jo paties iniciatyvumo.

Jos nuomone, V. Sinkevičius yra „pakankamai gabus, kad galėtų įsigilinti į būsimo posto darbus“ ir gerai pasirodyti ketvirtadienio klausymuose Europos Parlamente.

„Tikrai ne postas puošia žmogų – viskas priklausys nuo paties kandidato, nuo komisaro, kiek jis sugebės pasirodyti ir padaryti tame poste“, – trečiadienį transliuotame interviu Lietuvos radijui teigė D. Grybauskaitė.

Pati D. Grybauskaitė yra dirbusi už finansinį programavimą ir biudžetą atsakinga eurokomisare 2004–2009 metais. Ji tikino, kad tuomet šis postas „nebuvo madingas“, tačiau jai pavyko pelnyti metų eurokomisaro titulą.

Galimybės su šiuo portfeliu padaryti labai daug tikrai yra. Ar mūsų kandidatas gebės tai padaryti – laikas parodys.

„Gamtosauginiai klausimai šiuo metu yra taip vadinamoje politinėje madoje, jie tampa labai aktualūs, tad galimybės su šiuo portfeliu padaryti labai daug tikrai yra. Ar mūsų kandidatas gebės tai padaryti – laikas parodys“, – pridūrė ji.

Išrinktoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Leyen) rugsėjį paskelbė, kad V. Sinkevičiui siūlomas už aplinkos apsaugą ir vandenynus atsakingo eurokomisaro portfelis.

Derybų metu premjeras Saulius Skvernelis buvo sakęs, kad Lietuva Europos Komisijoje norėtų portfelio, susijusio su energetika, ekonomika arba išorės sienų apsauga.

Klimato kaitos darbotvarkę Europos Komisijoje patikėta formuoti įtakingam olandų politikui Fransui Timmermansui – būtent jo žodis daug lems, kiek atsakomybės gaus V. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
O taip, Klaipėdoje daug sovietikų ir jų palikuonių, kuriem nei Grybauskaitė, nei joks kitas Lietuvos prezidentas netiks ir neįtiks. Gal Karaliaučiaus gubernatoriai jums tiktų labiau? Keliaukit, juk netoli. Ten sau gyventumėte sustojusio laiko kapsulėje ir garbintumėte Kremlių.

Išmintingi patarimai reikalingi

Išmintingi patarimai reikalingi portretas
Protingų minčių ir patarimų niekada nėra per daug.Dabartiniam prezidentui dar ilgokai teks mokytis iš Grybauskaitės patirties,kad taptų toks žinomas ir taip vertinamas kaip buvusi mūsų Prezidentė.Ji žavi ir protu,ir drąsa,ir savo veiklumu.

Grybauskaite,

Grybauskaite, portretas
ko čia lendi su savo postringavimais? Nei kam rūpi nei ką. Tu jau padarei viską ką galėjai. Išėjai tai išeik ir nešmėžuok. Pasimi koki nors šaunyką ir marš prie Jurbarko Lietuvą nuo Rusijos užpuolimo saugoti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių