Buvęs ministras D. Pavalkis patarinės eurokomisarui

  • Teksto dydis:

Buvęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis tapo eurokomisaro, atsakingo už tyrimus, mokslą ir inovacijas, Carloso Moedaso (Karloso Moedas) patarėjų grupės nariu.

Tyrimų ir inovacijų strateginės patarėjų grupės (RISE HL-Research, Innovation and Science Policy Experts) pagrindinis uždavinys yra parengti mokslo, tyrimų ir inovacijų politikos krypčių rekomendacijas, kurios leistų Europos Sąjungai augti per mokslo ir inovacijų pasiekimus, leistų vystytis stabiliai ir remiantis naujais mokslo atradimais ir naujomis technologijomis.

„Šiai naujai sukurtai patarėjų grupei keliami trys uždaviniai, kuriuos apibrėžė komisaras per grupės plenarinį susitikimą – kaip sukurti Europoje atvirą mokslą, atviras inovacijas ir atvirą žinių politiką. Kaip vienas iš grupės darbo uždavinių yra Europos inovacijų tarybos sukūrimas, kad būtų apibrėžta inovacijų finansinio palaikymo politika“, – BNS sakė D.Pavalkis.

Mediko išsilavinimą turintis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius D.Pavalkis 2012–2015 metais ėjo švietimo ir mokslo ministro pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU nu

NU nu portretas
tris metus VALKIOJO švietimo sistemą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių