A. Butkevičius: kandidatuoti į prezidentus partijoje pasiūlytos kelios kandidatūros

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog partijos skyriai kandidatais į prezidentus yra pasiūlę kelis politikus, o kol kandidatų kėlimas nebaigtas, jam būtų nekorektiška įvardinti savo paties sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose.

Taip interviu Žinių radijui A.Butkevičius atsakė į klausimą, kaip vertina savaitgalį pasirodžiusias žinias, jog europarlamentaras Zigmantas Balčytis sutiktų kandidatuoti į prezidentus, jei juose nedalyvautų partijos lyderis.

"Aš galiu pasakyti, kad mūsų partijos tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas, kad partija kels kandidatą prezidento rinkimuose. Šiuo metu skyriai kaip tik svarsto kandidatūras, turiu pasakyti, kad yra kelios kandidatūros pasiūlytos, manau, kad vieni skyriai pasakė, kad kelia vieną ar kitą, paminėta ir Z.Balčyčio pavardė. Jis buvo paklaustas, aišku, kad jis pasakė, kad neatsisakys, jei partija juo pasitikės ir bus keliama jo kandidatūra", - sakė A.Butkevičius.

"Mes esam susitarę, kad pradėsim kalbėt apie galimų kandidatų svarstymą tarybos posėdyje tada, kai skyriai baigs procedūras, būtų neetiška ir nekorektiška šiuo metu kalbėti apie save, kol skyriai nepabaigė kelt kandidatūrų", - į klausimą, ar pats kandidatuos į šalies vadovo postą, atsakė A.Butkevičius.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužės 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių