Baltijos šalių premjerai kviečia Baltarusiją surengti laisvus prezidento rinkimus

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai ragina Baltarusiją suorganizuoti skaidrius ir laisvus bei sąžiningus prezidento rinkimus, kuriuose dalyvautų tarptautiniai stebėtojai.

Baltijos šalių ministrai pirmininkai taip pat paragino Baltarusijos valdžios institucijas susilaikyti nuo smurto prieš taikius protestų dalyvius, paleisti visus politinius kalinius ir tuos, kurie buvo sulaikyti protestų metu. Tai jie aptarė neformalioje Baltijos ministrų taryboje Tartu, Estijoje, pranešė Vyriausybė.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, Estijos premjeras Juris Ratas ir Latvijos premjeras Krišjanis Karinis išreiškė susirūpinimą dėl Baltarusijos valdžios panaudoto smurto prieš taikius protestų dalyvius ir politines represijas opozicijos atžvilgiu po įvykusių prezidento rinkimų, kurie nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi.

Premjerai taip pat paragino Europos Sąjungą rasti galimybių įvesti ribojančias priemones pareigūnams, atsakingiems už smurtą, taip pat nebaudžiant Baltarusijos žmonių už jų vadovybės veiksmus. Jie pabrėžė, kad ES turi rasti būdų ir priemonių, kurios padėtų Baltarusijos visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
O tai praėję rinkimai vyko karinės huntos sąlygomis? Ar laisvę tie premjerai supranta tik tokią , kai viskas vyksta taip kaip jie nori?O jeigu ir tokiuose ( pagal jų scenarijų) laimėtų batka?

Aha

Aha portretas
O kada Lietuvoj bus laisvi rinkimai? Be landsberginių, be karbauckinių, be armonikinių, be sysalinių ir apskritai be tų, kurie sau ir saviškiams amžiams valdžią užsitikrino, nes "pašaliniai" ne tik į seimą neįleidžiami, bet net prie rinkimų neprileidžiami. O jei keli ir įleidžiami dėl vaizdo, tai tų net balso negirdėt, nes juos perrėkia "tradicinės" partijos. Taip ir valdo vieni ir tie patys pakaitomis, o naivūs žmogeliai įsivaizduoja turintys iš ko rinktis...

To spaliukui

To spaliukui portretas
Kažin ar tu turi tą didelį raudoną,man atrodo kad ten tėra mažas nulinkęs-VIENAM KARTUI NUSIMY-T.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių