Azartinių lošimų reklamose siūlo rodyti įspėjamuosius užrašus

Konservatorius Mykolas Majauskas su grupe parlamentarų registravo pataisas, kad azartinių lošimų reklamose būtų rodomi įspėjamieji užrašai.

Pagal projektą, azartinių lošimų reklamoje turėtų būti pateiktas įspėjamasis užrašas apie tai, kad dalyvaujant lošimuose gali atsirasti priklausomybė nuo lošimų ar patologinis potraukis lošti.

Pataisas pasirašė 14 Seimo narių, tarp jų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis, Socialdemokratų darbo partijos frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius, Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė bei kiti.

Pataisas inicijavęs M. Majauskas tvirtina, kad siekiant efektyvios priklausomybių nuo lošimų prevencijos būtina taikyti ne tik draudimo, bet ir šviečiamąsias priemones.

„Azartiniuose lošimuose sudalyvauti ketinantis asmuo turi žinoti, kokias problemas jam ir jo šeimos nariams gali užtraukti neatsakingas žaidimas“, – konservatorių frakcijos iš platintame pranešime cituojamas M. Majauskas.

Pasak parlamentaro, priėmus pataisas azartinių lošimų reklamoje būtų privalomai pateikiami ir įspėjamieji užrašai, pvz., „Lošimai gali sukelti priklausomybę“, „Pralošti gali ne tik pinigus“ ir pnš.

M. Majausko pateikiamais duomenimis, socialiai atsakingos lošimų reklamos praktika taikoma taikoma Estijoje, Airijoje, Čekijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Australijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reikėtu rodyti kiek išlošė klietai ir kiek kazino . Dabar net slepę statymų sumas pvz topsport / poker , o anksčiau rodydavo bet meluodavo .

Makas

Makas portretas
Kaip aktualu, tikriausiai ilgai "maste"... :DDD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių