Augant įtampai tarp Kinijos ir Lietuvos, į Pekino olimpiadą nevyks J. Šiugždinienė

  • Teksto dydis:

Augant įtampai tarp Kinijos ir Lietuvos, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pareiškė nevyksianti į Pekine vyksiančias žiemos olimpines žaidynes, ketvirtadienį rašo naujienų portalas „15min“.

„Aš nevyksiu, kiek žinau tokių planų neturi ir kiti Vyriausybės atstovai“, – cituojama ministrė, plačiau nekomentavusi sprendimo.

Į Kiniją, pasak portalo, nekeliaus ir švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, skridęs į Tokiją per šiemet vykusias vasaros olimpines žaidynes.

BNS primena, kad septyniolika valdančiajai koalicijai priklausančių Seimo narių praėjusią savaitę kreipėsi į politikus, Tautinį olimpinį komitetą ir sportininkus, ragindami boikotuoti vasarį Pekine vyksiančias žiemos olimpines žaidynes.

Aš nevyksiu, kiek žinau tokių planų neturi ir kiti Vyriausybės atstovai.

Kreipimosi autorių teigimu, prestižiniai sporto renginiai negali vykti autoritarinėse valstybėse, kur nepaisoma žmogaus teisių, o sportas bandomas panaudoti savo įvaizdžiui gerinti.

Žmogaus teisių aktyvistai tvirtina, kad mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų musulmonų mažumų atstovų laikomi perauklėjimo stovyklose Sindziango regione. Jie kaltina Kinijos valdžią varžant šių asmenų teisę išpažinti savo tikėjimą ir jų laisves.

Pekinas atmeta šiuos kaltinimus kaip neatitinkančius tikrovės ir nepagrįstus.

XXIV žiemos olimpinės žaidynės vyks 2022 metų vasario 4–20 dienomis Pekine ir šalia esančiuose Hebėjaus provincijos miestuose.

Pastaraisiais metais prastėję Lietuvos ir Kinijos santykiai pasiekė naujas žemumas, Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Labai nulius kinai, kad neatvaziuos keli pasmirde senoliai is l galingos salies.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Nėra ko toms blusoms važineti po olimpiadas. Tegul sėdi namie . Pasižiūrės per TV, kaip visi.

J. Šiugždinienė

J. Šiugždinienė portretas
dalyvauja šuolyje į tolį, šuolyje į gylį ir šuolyje į plotį.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių