Apklausa: Lietuvos gyventojai premjeru mato S. Skvernelį

  • Teksto dydis:

Daugiausiai Lietuvos gyventojų premjeru mato vieną Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vedlių Saulių Skvernelį ir konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį, rodo apklausa, kurios dalis buvo atlikta dar prieš antrąjį Seimo rinkimų turą, pirmadienį rašo portalas delfi.lt.

Į klausimą, kas geriausiai tiktų užimti premjero pareigas, S.Skvernelį įvardijo 13,4 proc. respondentų, G.Landsbergį - 12,6 proc. apklaustųjų, o „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį - 11,5 proc. apklausos dalyvių.

Socialdemokratų partijos pirmininką ir dabartinį ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių ir toliau premjeru mato 9,3 proc. apklaustųjų, o SEB banko prezidento patarėją Gitaną Nausėdą - 5 proc. respondentų.

S.Skvernelis yra pagrindinis Seimo rinkimus laimėjusios ir 56 atstovus naujajame parlamente turėsiančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į ministro pirmininko postą.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ portalo delfi.lt užsakymu gyventojų apklausą vykdė spalio 19 - 27 dienomis. Tyrime dalyvavo apklausti 1002 respondentai nuo 18 iki 75 metų.

Seimo rinkimų antrasis turas vyko spalio 23 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanad

Antanad portretas
Jo jo sverneli galimai isrinkus prezidentu-po metu tie kurie sako db --as balsuosiu -sakys netikejom Apsaugok Viespatie nuo musu kvailumo

dk

dk portretas
Netryksta intelektas is veidelio...

Bet kas

Bet kas portretas
Apsaugok, Dieve
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių