A. Anušauskas su Čekijos kolege Rukloje aptarė karinių pajėgų klausimus

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį su Čekijos gynybos ministre Jana Černochova aptarė dvišalį bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse.

Susitikime, kuris vyko Rukloje buvo aptarti Lietuvoje dislokuotų Čekijos karių ir karinių pajėgimų klausimai, parama Ukrainai ir artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkė, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Esame dėkingi Čekijai už trumpojo nuotolio oro gynybos ir elektroninės kovos pajėgumų dislokavimą Lietuvoje. Tai reikšmingas indėlis į Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą. Vertiname Čekijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje ir NATO oro policijos misijoje. Čekijos sprendimas pratęsti sustiprintos oro policijos misiją Baltijos šalyse mums buvo itin svarbus“, – pranešime cituojamas sakė A. Anušauskas.

Esame dėkingi Čekijai už trumpojo nuotolio oro gynybos ir elektroninės kovos pajėgumų dislokavimą Lietuvoje.

Čekijos karinės oro pajėgos iki spalio buvo dislokuotos Šiauliuose sustiprintoje NATO oro policijos misijoje su penkiais naikintuvais JAS 39 „Gripen“. Tąkart oro policijos misijoje Lietuvoje dalyvavo apie 130 čekų karių.

Susitikimo metu ministras taip pat pakvietė Čekijos atstovus prisijungti prie Lietuvos vadovaujamos kibernetinės greitojo reagavimo komandos (Cyber Rapid Response Teams, CRRTs).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>> Kęstas

>> Kęstas portretas
joks tu ne Kestas, o PATENTUOTA KOLORADINĖ IŠPERA, išvėmusi TIPINĮ VATINĮ komentarą !!!!!!!!

JONAS

JONAS portretas
O KO TU NERVUOJIESI GAL TAS SENIS ŽINO KAD JOKIE GINKLAI PRIEŠ GALINGA RUSIJA NEPADĖS TAI DAR NORS SAU LEIDŽIA LIEŽUVIU PAMALTI PAGAZDYTI O TAI IR SUKELIA JUOKA

Kęstas

Kęstas portretas
Mes gi, Rytų Europoje, turėtume nepamiršti, kad turime daug komikų, tokių, kaip ponas Zelenskis, norinčių sudeginti pasaulį per branduolinę katastrofą, kad tik padidinti jų asmeninę galią jų mažoje šalyje. Neturėtume leisti ponui Zelenskiui elgtis taip, kaip leidome kitam mūsų geram draugui iš Afganistano, tariamai išbarstančiam 100 dolerių kupiūras iš perpildytų lagaminų oro uoste. Mažiausiai ponas Zeleskis turi pūti Ukrainos kalėjime, kaip kitas geras mūsų draugas Michailas Saakašvilis pūva jo gimtosios Gruzijos kalėjime. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių