Norvegijos tarnyba iš lietuvės atėmė sūnaus Gabrieliaus globos teises

  • Teksto dydis:

Mažamečio motina Gražina Leščinskienė skųs Norvegijos komisijos sprendimą apriboti jos globos teises į mažametį sūnų, sako Lietuvos ambasados Norvegijoje pirmoji sekretorė Jurgita Bilvaisienė.

„Tiesą pasakius, tas skundimas jau numatytas buvo seniai“, -  BNS antradienį teigė ji.

Naujienų portalai prašė, kad Norvegijos komisija antradienį apribojo G.Leščinskienės globos teises į jos mažametį sūnų Gabrielių, kurį sausio mėnesį su motinos žinia bandyta pagrobti ir išgabenti į Lietuvą.

Ambasados darbuotojos teigimu, priėmusi sprendimą komisija atsižvelgė į vieną vaikų teises reglamentuojanti įstatymą, tuo metu teismas situaciją vertins visų Norvegijos įstatymų kontekste.

„Komisija yra ribojama tik vieno Vaikų gerovės įstatymo (angl. The Child Welfare Act) ir šio įstatymo ribose priima sprendimus, o teismas atsižvelgs į visas aplinkybes ir visus Norvegijos įstatymus“, - komentavo J.Bilvaisienė.

Jos žiniomis, mažamečio motina su advokate ketina siekti, jog mažamečio globą perimtų Lietuvoje gyvenanti vaiko močiutė.

„Turime situaciją, kad močiutė nori globoti anūką, o mama vis tiek ruošiasi gyventi Norvegijoje iš to, kaip matau. Jeigu močiutė nori auginti anūką, tai prašysime vaiko globos teisių močiutei, nes, kaip supratau, šeima viduje apie tai jau susitarusi. Tačiau nėra tokia sistema, kad Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba globos teises perduoda močiutei ir tarnybai nerūpi, kas toliau bus. Tarnyba Norvegijoje bendradarbiauja su Lietuvos vaikų teisių apsaugos tarnybomis ir užsitikrina, kad vaikas Lietuvoje bus auginamas geromis sąlygomis“, - sakė Lietuvos ambasados pirmoji sekretorė.

Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba „Barnevernet“ dar pernai mažametį atskyrė nuo motinos. Praeitą mėnesį giminaitis jį bandė parvežti į Lietuvą, bet Švedijos pareigūnai vaiką grąžino Norvegijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tegul musu gerb prezidente isikysa ir grazina berniuka jis gi lietuvos pilietis taip kalbeti ji moka lai padaro kazka del musu zmoniu aisku jau seniai viskas kad musu zmones mes niekam nereikalingi net savo saliai musu valdininkams dzin visus pakratyt kiek milijardu atsirastu

nemunis

nemunis portretas
paėmė pavogė vaiką Lietuvos pilietį ,o mūsų valdininkai tik skėsčioja rankomis.Jaigu man nepatiks kaip Norvegas Lietuvoje elgiasi su savo vaiku gal paimti jį ir atiduoti kaimynui kuris neturi vaikų.Tikriausiai pasakytumėt kad tai nežmoniška ,o su mūsų vaikais taip elgtis galima.TRŪKSTA ŽODŽIŲ TOKIAM CINIZMUI.

Tautiečiams

Tautiečiams portretas
Susirinkite vaikus ir greičiau grįžkite namo iš tos vaikų grobikų šalies, kol dar turite kur grįžti- ne viskas pasaulyje matuojama uždarbiais ir pinigais kaip matote...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių