Lietuvei Izraelyje netrūko išbandymų: skaudžiausia, kai skriaudžia vaiką

  • Teksto dydis:

„Lyg ir karjeros pakylėjimas, visiems atrodai labai laiminga ir daug pasiekusi, tačiau viduje taip nesijauti. Kažko trūksta, kažkokia kaltė graužia, todėl norisi viską keisti. Taip ir padariau“, – šį antradienį LRT televizijos laidoje „(Ne)emigrantai“ pasakos iš Kauno kilusi Helena Strazdauskaitė-Gaon, jau dešimtį metų gyvenanti Izraelyje.

Lietuvoje Helena buvo radijo laidų vedėja, vienoje Kauno radijo stočių turėjusi savo šou. Taip pat mokė vaikus dainuoti ir pati bandė siekti dainininkės karjeros. Jos muzikinį talentą pastebėję žmonės prognozavo didelę muzikinę karjerą. „Mamontovas apsiėmė prodiusuoti mano solinį albumą, pasirašėm kontraktą su tuo metu didžiausia leidybine kompanija Lietuvoje“, – į prisiminimus leisis moteris. Buvo net parengtas planas, ką daryti ir ko nedaryti, kad pradedančioji atlikėja išgarsėtų. Tačiau galiausiai Helena šios galimybės atsisakė. Atsisakė ir pasiūlymų iš kino pasaulio. „Siūlė ir seriale filmuotis. Režisierius pats mane susirado, pagrindinis vaidmuo specialiai man. Netgi seriją nufilmavom, paskui su dideliu gailesčiu jo atsiprašiau, sakau: ieškokite kito žmogaus, aš išvažiuoju“, – dabar su šypsena Helena pasakoja apie kardinalius savo gyvenimo pokyčius ir sprendimą su sūnumi laimės ieškoti Izraelyje.

Atvykusi į svečią šalį Helena netikėtai sutiko vyrą, kurį įsimylėjo ir netrukus ištekėjo. Nors jos artimieji ir bandė įspėti, kad galbūt sutiktas svajonių princas visai nėra princas. Deja, šeimyninė jų laimė truko neilgai. Nors iki vestuvių dienos nebuvo jokių nesusikalbėjimų, viskas pasikeitė vos jiedu susituokė – vyras tapo kitu žmogumi. „Kartais meilė būna akla, kada nieko aplinkui nematai. Man taip ir nutiko. Visgi moteriai ne pats skaudžiausias dalykas, kai skriaudžia ją, daug skaudžiau, kai skriaudžia jos vaiką“, – sunkiai nulaikydama ašaras pasakos Helena. Norėdama apsaugoti sūnų, moteris leis jam grįžti į Lietuvą pas tėvą. Berniukas daugiau į Izraelį taip ir negrįžo. Šiuo metu vaikinas gyvena Kaune ir su mama palaiko ryšį nuotoliniu būdu.

Kartais meilė būna akla, kada nieko aplinkui nematai. Man taip ir nutiko.

Nors Izraelyje Helena susilaukė dar vieno sūnaus, sukaupusi visas jėgas su vyru išsiskyrė. Palikdama vyrą, ji paliko ir visą buvusį savo gyvenimą. „Tai buvo tarsi išsivadavimas iš nesibaigiančio košmaro, tačiau iki šios dienos negaliu visiškai atsigauti“, – sakys Helena ir pripažins, kad pradėjusi apskritai abejoti, ar Izraelis yra ta šalis, kurioje ji nori kurti laimę. Tačiau jos gyvenimas ir vėl netikėtai pasikeitė sutikus Aleksandrą, dabartinį vyrą. „Kartais man norisi įsižnybti, ar tai ne sapnas. Pagaliau esu ten, kur visada ir norėjau būti. Jaučiuosi taip, kaip visada norėjau. Sutikau žmogų, su kuriuo man ne tik gera, bet ir įdomu“, – šypsosi H.Strazdauskaitė-Gaon, įsikūrusi Netanijos kurortiniame mieste prie Viduržemio jūros.

Laida „(Ne)emigrantai“ – šį antradienį 19.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

# portretas
Ui, ui, kokie tie žydai semitai, kaip lietuvius jie ten skriaudžia...

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvei?

Leninas

Leninas portretas
Ar lietuviam įdomu svetimos bėdos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių