"Vario audrą“ paliko trys orkestrai

Pučiamųjų orkestrų konkursas „Vario audra" artėja prie pabaigos – penktadienio vakarą įvyko pirmasis pusfinalis. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad muzikinį projektą palieka šie trys orkestrai: Liudo Mikalausko vadovaujamas „Aukštyn“, Plungės kultūros centro orkestras su kapitonais „Patruliais“ ir „Neteisėtai padaryti“ kartu su VGTU orkestru. O aukščiausias vietas bendroje lentelėje užėmę kolektyvai keliaus į finalą.

Bendra lentelė:

Violeta ir Vilius Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 20 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 18 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 18 balų

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 15 balų

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 14 balų

Liudas Mikalauskas ir „Aukštyn“ – 13 balų

Žiūrovų balsai:

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 17 904 balsai

Violeta ir Vilius Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 11 266 balsai

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 9621 balsas

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 8555 balsai

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 2959 balsai

Liudas Mikalauskas ir „Aukštyn“ – 2749 balsai

Komisijos balai:

Violeta ir Vilius Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 15 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 14 balų

Liudas Mikalauskas ir „Aukštyn“ – 13 balų

„Patruliai“ ir Plungės kultūros centro orkestras – 12 balų

„Neteisėtai padaryti“ ir VGTU orkestras – 12 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 12 balų

Komisijos narių kėdes šįkart užėmė valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė ir operos solistas Edmundas Seilius.

Pirmąjį pusfinalį savo pasirodymu pradėjo Liudas Mikalauskas ir „Aukšyn“, atlikę dainą „Mano kelias“. „Būgnininkų šou prisistatyme buvo tiesiog puikus. Tačiau pats pasirodymas savo ryškumu prisistatymui neprilygo“, – sakė Z. Kelmickaitė.

Jai pritarė ir E. Seilius: „prisistatymas buvo labai ryškus, o šis lyriškas kūrinys nuslopino užvirusią aistrą. Akompanavote minkštai ir jautriai, bet man pritrūko sodresnių spalvų.“ Už akompanimentą orkestrui dėkojo jo kapitonas L. Mikalauskas. „Dainą „Mano kelias“ esu atlikęs ne su vienu orkestru, tačiau ši orkestruotė man – pati gražiausia“, – tikino jis.Antrieji su daina „p. Aktorius“ į sceną žengė „Neteisėtai padaryti“ ir Vilniaus Gedimino Technikos universiteto orkestras. E. Seilius pasirodymui turėjo daugiau kritikos nei komplimentų. „Nudžiugino tai, kad dirigentas grojo kartu su orkestru ir taip aktyviai dalyvavo pasirodyme. Tačiau kūrinys muzikine prasme buvo skurdus ir tuščias“, – kritikavo operos solistas. U. Vaiginiui kūrinys iš pradžių pasirodė subtilus, tačiau vėliau perėjo į monotoniją ir skambėjo nuobodžiai.

„DAR“ ir Paradės kultūros centro fanfarinis orkestras šįkart pasirinko kūrinį „Celebration“. Jo atlikimui priekaištų turėjo E. Seilius. „Reikia groti šiek tiek aštriau. Kūrinys – labai dėkingas orkestrui, tačiau atlikote jį nekūrybiškai, iš jūsų tikėjausi daugiau“, – teigė operos solistas. Su juo sutiko ir U. Vaiginis: „jei prisistatote su „Karibų piratais“, turite sugroti taip, kad net mirę atsibustų. O kūriniui „Celebration“ reikėjo aštresnio ir ryškesnio atlikimo“, – tikino „Trimito“ vadovas.

Dainą „Kažkas apie vasarą“ atliko „Patruliai“ ir Plungės kultūros centro pučiamųjų orkestras. U. Vaiginiui patiko pasirodymo pradžia, tačiau šiek tiek pritrūko muzikinių prieskonių. O. Z. Kelmickaitė gyrė pasirinktą aprangą. „Plungiškiai, kaip ir dera žemaičiams, labai ryškūs, bet jų atliekama muzika šiandien buvo labai paprasta“, – sakė ji.

Vilijos vadovaujamas „Vario kirtis“ kartu su Egidijumi Sipavičiumi atliko ne vieną kūrinį, o visą dainų popuri. „Mačiau didžiulį proveržį, puikios dainų aranžuotės. Noriu pagirti už apgalvotą partnerio pasirinkimą, o orkestras buvo energingas, kaip niekad“, – komplimentus žarstė U. Vaiginis. Jam pritarė Z. Kelmickaitė, sakydama, kad orkestro vyrai šįkart pranoko patys save.

Paskutinis su kūriniu „September“ į sceną žengė Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras, vedamas kapitonų Viliaus ir Violetos Tarasovų. Z. Kelmickaitei įspūdį paliko klaipėdiečiams talkinę šokėjai. „Visi jūsų pasirodymai man – šventė. O miesto merui turiu pasiūlymą – pavasarį, kai atšyla orai, Klaipėdoje turi vykti masiniai šokiai pagal gyvo orkestro atliekamą muziką“, – tikino etnomuzikologė. Jai antrino ir U. Vaiginis, sakydamas, kad iš šio kolektyvo yra ko pasimokyti bet kuriam orkestrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių