„Eurovizijos“ transvestitas patiko Lietuvos komisijai

Šiemet „Eurovizijoje“ nugalėjęs transvestitas Lietuvoje labiau patiko ekspertams nei gyventojams. Paaiškėjus, kad Lietuva konkurso finale 10 balų skyrė Austrijos atstovui, daugeliui kilo abejonių, ar nebus ekstravagantiškasis dainininkas į lentelės viršų kilstelėtas balsavusių ekspertų rankomis.

Sukėlė diskusijų

Lietuvos sprendimas „Eurovizijos“ finale Austrijai atstovavusiam transvestitui Conchitai Wurst skirti 10 balų sulaukė audringos reakcijos. Vieni tikino, jog nugalėjusios šalies daina buvo geriausia, todėl buvo titulo verta, kiti kaltino konkursą, kad šis peržengė visas padorumo ribas.

Ne vienam kilo klausimų, ar išties telefono skambučiais galėję balsuoti lietuviai vieningai palaikė atlikėją, o galbūt pusę galutinių balsų sudariusi Lietuvos muzikos profesionalų nuomonė visiškai pakeitė rezultatus.

Vienas iš komisijos narių – klaipėdietis Deividas Zvonkus tikino, kad diskusijų Austrijos atstovas sukėlė ir tarp komisijos narių, tačiau susumavus jų vertinimus rezultatas buvo aiškus.

Manė, kad nelaimės

Pašnekovas pripažino, kad ir pats favorite laikė Conchitą Wurst, tačiau dvejojo, ar pastaroji taps nugalėtoja.

„Stiprus buvo ir Olandijos pasirodymas, tačiau aš savo balsą atidaviau Austrijos atlikėjai, o gal reikėtų sakyti, jog atlikėjui“, – šypsojosi žinomas klaipėdietis.

Pašnekovas patikino, kad pirmąsias tris vietas pasidalijusios šalys buvo kone lygiavertės, kurios akivaizdžiai atitrūko nuo kitų šalių.

„Sąžiningai maniau, kad susumavus žmonių balsus Conchita nelaimės. Kiek žinau, pagal žiūrovų balsus Conchita Wurst buvo maždaug per vidurį“, – pripažino muzikantas.

Skyrė 5-ąją vietą

D.Zvonkus pastebėjo, jog Austrijos atstovė nepavergė Europos ar Lietuvos klausytojų širdžių vien vokaliniais sugebėjimais. Jo teigimu, nemažai lėmė ir sensacingas atlikėjos įvaizdis.

Komisijos narys D.Zvonkus patvirtino, kad telefonų skambučiais balsavę lietuviai nebūtų tiek daug balų skyrę Austrijos atstovei, tačiau vieną didžiausių balų, atitekusių Conchitai, nulėmė komisijos narių simpatijos.

„Beveik niekada idealiai nesutampa komisijos ir žiūrovų balsai“, – nukirto „Eurovizijos“ Lietuvoje vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Šiuo metu dar nėra žinoma, kiek lietuvių sekmadienio vakarą palaikė vieną ar kitą konkurso dalyvį, tačiau jaučiamas aiškus gyventojų ir komisijos nuomonių nesutapimas.

Žiūrovai Austrijos atstovei skyrė tik 5 vietą, o komisija – pirmąją. Daugiausia – 12 balų gyventojai būtų skyrę Olandijai.

2-ąją vietą lietuviai būtų atidavę Ukrainos atstovei, tačiau komisija jai skyrė tik 15-ąją, todėl šiai šaliai iš Lietuvos skriejo tik mažieji balai.

3-ioje pozicijoje lietuviai norėjo matyti Baltarusijos atstovę, tačiau vėl koją pakišo komisijos balsai, todėl šiai šaliai taip pat buvo skirti mažieji balai.

4-ąją vietą gyventojai būtų skyrę Lenkijai, tačiau ši nesulaukė simpatijų iš Lietuvos komisijos ir negavo net mažųjų balų.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

komisija

komisija portretas
su tolerastišku kvapeliu ir pataloginiu įvaizdžiu .....

POVILIONIENE

POVILIONIENE portretas
AS TIESIOK LAIMINGA KAD PAGALIAU ZMONES SUPRATO. KAD JIE IRGI ZMONES JUK NESVARBU,KAD AS PRO UZPAKALIUKA DULKINUOSI SU ZYDU ,BET JUK AS SEDZIU SEIME SPRENDZIU JUSU KLAUSIMUS,,,

juk Eurovizija

juk Eurovizija portretas
tai ne "Triumfo arka", "Lietuvos talentai" ar pan. Ten reikia spektaklio ir nupirkti bet kokiu būdu, kad tik sukrėstum, publiką. Todėl su neblogu balsu transvestitas ir gavo pirmą vietą. Ko čia mes nirštame? Jei barzdotas žmogus nori vaizduoti esąs mergina, tegu tai daro, juk nė vienas iš mūsų dėl to nesižudysim. Mes nepratę prie tikrai laisvos Europos, jie neatsigręžia į neįgalius žmones, kaip mes visai neseniai darėme, jiems juodaodis ar geltonodis nėra baisu, mums tik neseniai pavyko tokį požiūrį išgyvendinti ir t.t. Asmeniškai man, tai yra žmogaus tragedija, kuris nežino, kas iš tikrųjų esąs, todėl, norėdamas paslėpti savo nepilnavertiškumą, lipa į sceną, jaučia susidomėjimą. Ir tuo patenkintas. O ką jam beliko daryti? Juk tikrai ne visai Europai tokie "antžmogiai" patinka, bet reikia pripažinti visų teises. Gerai, kad jie dar nešaudo ir negrobia, o gyvena ir demonstruoja savo negalią.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių