Ties senojo ir naujojo Kauno riba – naujas restoranas „Bokštas“ Pereiti į pagrindinį turinį

Ties senojo ir naujojo Kauno riba – naujas restoranas „Bokštas“

2008-12-27 09:00

Tradicinis, vakarietiškas, klasikinis ir kartu labai šiuolaikiškas restoranas pačioje Kauno širdyje, naujamiesčio ir Senamiesčio sankirtoje. Taip galima apibūdinti "Bokštą". Naujasis restoranas laukia savo svečių Kęstučio ir Kanto gatvių kampe, prie senosios miesto sienos su Malūnininko bokštu pastato „Bokštas“ pirmajame aukšte.

Nuo 8–tos ryto, iki 1–os nakties

Santūrus, nerėksmingas, lankytojų dėmesio netrikdantis ramių tonų „Bokšto“ restorano interjeras, jo autorių Rimo Adomaičio ir Gintauto Natkevičiaus valia, siūlo klientams tris atskiras sales: pagrindinę, pobūvių (per 30 vietų) ir pusryčių baro.

Restorano šeimininkai neabejoja, kad pusryčiauti į „Bokštą“ skubės ne tik „Bokšto“ apartamentuose gyvenantys ir jame veikiančiuose biuruose dirbantys žmonės, bet ir tie Kauniečiai, kurie rytinė kavą mėgsta gerti nebūtinai namuose. Todėl restorano durys lankytojams bus atviros nuo 8 valandos ryto.

O mėgstančių panaktinėti patogumui „Bokštas“ gardžiai vaišins iki pirmos valandos nakties.

Greta esančio Kauno valstybinio muzikinio teatro žiūrovai bei artistai, po spektaklių kupini pakilių įspūdžių, „Bokšte“ galės pratęsti vakarą „ta pačia smagia nata.“

Ramūs pietūs, linksma vakarienė

Rytą ir dieną „Bokšte“ lankytojai bus saugomi nuo muzikinio triukšmo. Norintieji ramiai pasišnekučiuoti čia tikrai nepasijus kaip diskotekoje – skambės neįkyri klasikinė, romantiška muzika, ausų būgnelių neplėšanti nei trankiais ritmais, nei forsuotu garsu.

O vakarais muzika bus gyvesnė, kad, kilus ūpui, būtų smagu pasišokti. „Bokšte“ vyks ir tikro garso koncertai.

Tačiau gero restorano vizitinė kortelė – ne muzika. Ir ne sienų ar staltiesių spalva, šviestuvų formos ar žvilganti įranga. Tikrais koziris yra žmonės. Šiuo atžvilgiu „Bokštui“ pasisekė: restorano šeimininkams pavyko suburti tikrą virtuvės profesionalų komandą, sujungiant geriausiuose Lietuvos bei užsienio restoranuose patirtį kaupusių specialistų pajėgas.

„Bokšto“ virtuvėje darbuojasi tikri virtuozai, metę iššūkį televizijos konkurso „Virėjų kovos“ dalyviams.

Valgiaraštį kūrė du šefai

Turėdami solidų profesinių žinių ir įgūdžių kraitį bei po ranka – pačią moderniausią įrangą, virtuvės meistrai „Bokšte“ startuoja sudarę ypatingą subtiliu skoniu pasižyminčių patiekalų valgiaraštį.

Jame yra ir išskirtinis sąrašas laikinosios sostinės valgių, kurie buvo patiekiami turtingų tarpukario Kauno ponų svetainėse ar restoranuose.

Taigi, vartome valgiaraštį, žinodami, kad „Bokšto“ patiekalų kainos nepadarys daug žalos mūsų piniginei, ir renkamės, kas būtų gardžiau, ko labiau norisi. Rinktis yra iš ko. Beje, nemaža dalis virtuvės asortimento gimė improvizuojant, kuriant originalias receptūras, tai ir valgių yra tokių, kokių kituose restoranuose nerasime.

Valgių asortimentą sudarė du „Bokšto“ šefai: vienas – iš Europos, kitas – iš Šiaurės Amerikos. Vienas kitam padėdami, vienas kitą papildydami, meistrai pasiekė tokią gražią dermę, kokios net specialiai nesugalvotum.

Ir išrankiausiam skoniui

Ko pageidautumėte – stručio kepenų pašteto ar anties sriubos su baravykų kepurėlėmis? O gal labiau viliotų kreminė daržovių sriuba su šampano puta? Gal norėtumėte keptos kurapkos, įdarytos žąsies kepenėlimis, užpiltos miško uogų ir raudono vyno padažu? „Bokštas“ tai jums pasiūlys! Ir ne vien tai.

Pipirinis jautienos didkepsnis, mėtų lapuose brandinta ėriuko nugarinė, tradicinis graikiškas daržovių apkepas su kapota jautiena („Mousaka“), karališkas eršketas, virtas karnišonų padaže – net ir tai toli gražu ne visas „Bokšto“ meniu.

Jei įsigeisite tradicinių lietuviškų cepelinų ar kito patiekalo, kurio nebus valgiaraštyje, „Bokšto“ virėjai išpildys jūsų norą. Tik tokiu atveju teks palaukti 10 minučių ilgiau.

Na, o kadangi likimas „Bokštui“ lėmė įsikurti prie Malūnininko bokšto, šefai nusprendė gardžią duoną kasdieninę restorane kepti patys. Be to, „Bokšto“ restorano virtuvėje kartu su kitais desertais gaminami ir ledai.

Ypatingi Naujieji metai

Išskirtinio dėmesio verta „Bokšto“ kava, kurią iš Švedijos tieks garsi švedų firma „Johan & Nystrom”, specialiai apdorojanti įvairiose šalyse surenkamas kavos pupeles.

Prie stalo, serviruoto puikios kokybės bei dizaino indais, garbiu svečiu pasijus kiekvienas „Bokšto“ lankytojas. Ir užsisakęs šventinę vakarienę ar su kolegomis, ir užlėkęs puodelio rytinės kavos su ką tik iškepta bandele. „Bokšto“ valgių ar gėrimų galima užsisakyti į namus, į darbovietę ar konferencijų salę.

Simboliškai prieš pat naujametinę naktį startuojantis „Bokštas“ žada išskirtinę šventę. Su šventiniu stalu, puikia meninė programa, kurioje skambės gražiausi operečių, miuziklų duetai, arijos.

Gros klasikinės muzikos ansamblis „Muzika Belcanta“. Dainuos solistai Viktorija Sanko (sopranas) ir Mindaugas Jankauskas (tenoras), šoks sportinių šokių klubo „Sukūrys“ šokėjai Rolanda Maniuškaitė ir Nerijus Jasaitis.

Lietuvai labai patikusį konkursinį šokį sušoks ir šokių „Eurovizijos“ nacionalinių varžytuvių II vietos laimėtojai – N.Jasaitis su balerina Jekaterina Romankova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų