„Sostų karai“ laimėjo geriausios televizijos dramos „Emmy“ apdovanojimą

  • Teksto dydis:

Kruvinas magiškosios fantastikos serialas „Sostų karai“ (Game of Thrones) sekmadienio vakarą per 68-ąją „Emmy“ apdovanojimų teikimo ceremoniją pateko į televizijos istoriją ir tapo daugiausiai šių statulėlių pelniusiu draminiu šou.

HBO serialas šį sezoną iš viso gavo 12 televizijos „Oskarais“ vadinamų „Emmy“ – devynis techninių kategorijų ir tris pagrindinius per iškilmingą ceremoniją Los Andželo centre.

Kraujo ir sekso kupina saga apie kilmingas gimines, besivaržančias dėl Geležinio sosto, gavo prestižiškiausią vakaro apdovanojimą – geriausios televizijos dramos „Emmy“, be to, buvo pripažinta geriausia scenarijaus ir režisūros kategorijose.

Per visą savo istoriją „Sostų karai“ jau surinko 38 „Emmy“ – daugiau nei bet kuris kitas vaidybinis serialas nuo pat 1949 metų, kai buvo išdalyti pirmieji Televizijos akademijos apdovanojimai. Tokiu būdu „Sostų karai“ aplenkė ankstesnį rekordininką – 37 statulėles turintį, ilgaamžį komišką serialą „Freizeris“ (Frasier).

Tačiau rekordas buvo pasiektas tik su paskutiniu ceremonijos apdovanojimu, nes serialas nieko nelaimėjo aktorių kategorijose, nors buvo laikomas favoritu ir turėjo daug nominantų.

Lažybų organizatoriai prognozavo, kad trys šio šou žvaigždės – Lena Headey (Lina Hidi), Emilia Clarke (Emilija Klark) ir Maisie Williams (Meizi Viljams) – turi daugiausiai galimybių laimėti geriausios antrojo plano dramos aktorės kategorijoje. Vis dėlto statulėlė atiteko Maggie Smith (Megi Smit) iš „Dauntono abatijos“ (Downton Abbey).

Mažaūgis aktorius Peteris Dinklage'as (Piteris Dinkleidžas) liko tuščiomis rankomis, nepelnęs apdovanojimo geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje – kaip ir favoritu laikytas jo kolega Kitas Haringtonas. Statulėlė atiteko Benui Mendelsohnui (Benui Mendelsonui) iš „Gimimo paslapties“ (Bloodline).

„The People v. O.J. Simpson: American Crime Story“ taip pat sužibėjo ir šį sezoną gavo iš viso devynis apdovanojimus, tarp jų – geriausio ribotos trukmės serialo kategorijoje.

„Jeigu jūsų šou nėra kokio drakono ar balto mustango, iškart keliaukit namo“, – prasidedant trijų valandų transliacijai pajuokavo ceremonijos vedėjas Jimmy Kimmelas (Džimis Kimelas), turėdamas omenyje „Sostų karus“ ir liūdnai pagarsėjusį automobilį „Ford Bronco“, kurio pavadinimas reiškia mustangą ir kuriuo O. J. Simpsonas (O.Dž. Simpsonas) prieš savo areštą lėkė per Los Andželą.

Visų laikų visų „Emmy“ laureatų sąrašo viršūnėje yra NBC komiškas šou „Saturday Night Live“, turintis 45 apdovanojimus, kurių vienas buvo įteiktas šį sekmadienį – geriausia komedijų antrojo plano aktore pripažintai Kate McKinnon (Keit Makinon).

Svarbi „Emmy“ gairė Juliai Louis-Dreyfus

Tai buvo vakaras, kai dramos kategorijose buvo pripažinti, galima sakyti, naujokai, o komedijos kategorijose – senbuviai.

Geriausios komedijų aktorės kategorijos apdovanojimą jau penktą kartą iš eilės laimėjo J. Louis-Dreyfus (Džulija Luis-Dreifus), HBO politinės satyros seriale „Veep“ vaidinanti prezidento pareigas perimančią viceprezidentę.

„Norėčiau paskirti tai savo tėvui, kuris mirė penktadienį. Džiaugiuosi, kad jam patiko „Veep“, nes jo nuomonė būdavo tikrai svarbi“, – drebančiu balsu pasakė aktorė.

„Veep“ vėliau dar gavo „Emmy“ kaip geriausias komiškas serialas.

Geriausiu komedijų aktoriumi antrus metus iš eilės buvo pripažintas Jeffrey Tamboras (Džefris Tamboras) iš „Transparent“. Jis ragino prodiuserius ir režisierius suteikti televizijoje daugiau galimybių translyčiams talentams.

Atkakliausios vakaro varžybos vyko geriausios dramos aktorės kategorijoje, kurioje laimėjo Tatiana Maslany (Tatjana Maslani) iš „Juodosios našlaitės“ (Orphan Black), įveikusi favoritę Robin Wright (Robin Rait) iš „Kortų namelio“ (House of Cards) ir praėjusių metų laureatę Violą Davis (Vajolą Deivis) iš „Kaip išsisukt padarius žmogžudystę“ (How to Get Away with Murder).

Kevinas Spacey (Kevinas Speisis), kuris niekada nėra gavęs „Emmy“, šįkart vėl liko it musę kandęs, kai geriausio dramos aktoriaus kategorijoje laimėjo Rami Malekas (Ramis Malikas), vaidinęs kibernetinio saugumo trileryje „Mr. Robot“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių