Skelbiamos atrankos į roko operą „Jėzus Kristus superžvaigždė“

  • Teksto dydis:

Gruodžio 20–23 d. didžiausiuose Lietuvos miestuose vyksianti bene geriausia visų laikų roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ neabejotinai taps puikia dovana kokybiškos muzikos gerbėjams.

Ši koncertinė kultinio spektaklio versija kuriama bendradarbiaujant su Didžiosios Britanijos agentūra „The Really Useful Group Ltd.“ ir Vokietijos kompanija „Beat4Feet“, projektui akompanuos Kauno miesto simfoninis orkestras.

Naujame žinomo kūrinio pastatyme dalyvaus ir atlikėjai iš įvairių Europos šalių, ir talentingiausi Lietuvos artistai. Ta proga birželio 20–21 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje organizuojamos dainininkų ir šokėjų atrankos, kurias ves spektaklio režisierė – choreografė Kim Duddy ir projekto muzikos vadovas Martinas Gellneris.

Dainininkų perklausa vyks birželio 20 d., solistų ieškoma beveik visiems pagrindiniams vaidmenims, t.y. Judo, Petro, Pilato, Kajafos, Simono, Erodo ir kitoms partijoms. Šokėjų atranka vyks birželio 21 d. ir iš pagrindinių reikalavimų galima būtų įvardinti profesionalumą, puikią fizinę formą, įvairių šokio stilių išmanymą (džiazas, rokenrolas, hiphopas, breikas, gatvės šokiai, trickingas ir panašiai).

Gruodžio mėnesį pristatomo miuziklo kūrybinė grupė – gerai žinomas muzikos pasaulyje kūrybinis aljansas „Beet4Feet“, dirbantis nuo 1987 m. ir pristatęs Europos publikai tokius miuziklus kaip „Aida“, „Moby Dick“, „Carmen Cubana“ ir daugelį kitų. 2005 m. ši kūrybinė komanda Amstetteno mieste (Austrija) pristatė fenomenalios sėkmės sulaukusį „Jėzus Kristus superžvaigždė“ pastatymą.

Lietuvišką spektaklio versiją statys režisierė-choreografė K. Duddy. Gimusi JAV Ohajo valstijoje, ji pradėjo lankyti šokio pamokas Niujorke, o netrukus pradėjo savo karjerą Brodvėjuje, kuri truko 11 metų. Kim dirbo su garsiu choreografu Bobu Fosse‘u, ilgainiui tapusiu jos įkvėpimo šaltiniu. 1987 m. ji persikėlė į Vieną ir šis miestas yra tapęs jos antraisiais namais iki šiol. Tarp geriausių Kim darbų galima paminėti tokius miuziklus kaip „The Rocky Horror Show”, „West Side Story”, „Fame”, „Kiss me Kate”, „Blues Brothers”, „Hair”, „Cabaret”, „Jesus Christ Superstar”, „Grease”, „Shrek” ir daugelį kitų. 2009 m. Kim pelnė Austrijos vyriausybės apdovanojimą už kūrybinius nuopelnus.

Daugiau informacijos apie atrankas ir registraciją – www.medusaconcert.lt.

Apie

1970 m. kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio ir Timo Rice‘o sukurtas miuziklas „Jėzus Kristus superžvaigždė“ per daugiau kaip per 45 gyvavimo metus buvo pastatytas 42-ose pasaulio šalyse ir uždirbo per 205 mln. JAV dolerių.

1970 m. išleista dviguba vinilo plokštelė, kuriame Jėzaus partiją atliko grupės „Deep Purple“ vokalistas Ianas Gillanas, akimirksniu atsidūrė JAV „Billboard“ pop albumų viršūnėjė. 1971 m. roko operos premjera įvyko Niujorko Brodvėjuje, o jau po metų – Londono West Ende. Per aštuonerius metus ji buvo suvaidinta 3358 kartus, surinko daugiau kaip 12 mln. JAV dolerių pajamų ir tuo metu pelnė ilgiausiai rodomo West Ende spektaklio titulą.

1973 m. pastatymas buvo ekranizuotas ir tais metais užėmė 8-tąją vietą kino reitinge pagal pelningumą. Kinas buvo nufilmuotas istorinėse Jeruzalės vietose, jį režisavo Normanas Jewisonas, o pagrindinis vaidmenis kūrė Tedas Neeley (Jėzus), Carlas Andersonas (Judas), Yvonne Elliman (Magdalena) – už šį darbą visi atlikėjai buvo nominuoti „Auksinių gaublių“ apdovanojimams. 

Spektakliai vyks:

gruodžio 20 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje (bilietus platina www.bilietai.lt);

gruodžio 22 d. – Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ (bilietus platina www.bilietupasaulis.lt);

gruodžio 23 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje (bilietus platina www.bilietupasaulis.lt ir www.bilietai.lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių