Siaubo trilerio „Įkalinta“ herojės košmaras – avarijos išdraskyta šeima

  • Teksto dydis:

„Oskaro“ nominantei Naomi Watts naujausiame filme teko itin sunkus vaidmuo: siaubo trileryje „Įkalinta“ ji vaidins moterį, kurios vietoje nenorėtų atsidurti nė viena.

Po žiaurios avarijos, kurios metu žuvo jos vyras, o sūnus liko paralyžiuotas ir visiškai nereaguojantis į aplinką, vaikų psichologė Merė (akt. Naomi Watts) nusprendžia apsigyventi atokioje sodyboje ir visą dėmesį skirti sūnui. Viltis Merei sužimba, kuomet jos keliai susikerta su ikimokyklinio amžiaus našlaičiu berniuku Tomu. 

„Vaidindama jutau, kad noriu kuo labiau nutolti nuo Merės – jai teko košmariški išgyvenimai, kuriuos patirti lemta tik patiems stipriausiems. O aš tokia nesu. Esu mama ir viskas, kas susiję su vaikais man kelia stresą. Net dėl paprasčiausios jų slogos atsisakau vaidmenų, o čia turėjau patirti tai, ko net pačiuose baisiausiuose sapnuose nesapnuoja mamos“, – sako N. Watts.

Jos herojė, suprasdama, kad taip padės ne tik ką tik sutiktam berniukui, bet ir pačiai sau, apsiima globoti tėvų netekusį vaiką. Nors neprisipažįsta net pati sau, Tomas jai pamažu ima pakeisti tikrą sūnų. Tol, kol vieną dieną Tomas tiesiog dingsta. Pareigūnai netiki, kad berniukas išgyveno atšiaurioje Naujosios Anglijos žiemoje, tačiau vieną vakarą N. Watts vaidinamai herojei Merei pasirodo, kad už lango stovi jos globotinis. Ryte įsitikinusi, kad jai tik pasirodė, po kelių dienų Tomą ji pastebi namo koridoriuje. Puolusi ieškoti ir berniuko neaptikusi, Merė ima abejoti savo sveiku protu.

Jos kolega – psichiatras, su kuriuo Merė bendrauja internetu – yra įsitikinęs, kad šios haliucinacijos tėra Merės miego trūkumo rezultatas. Tačiau moteris pamažu ima įtarti kur kas šiurpesnę tiesą. Tiesą, kuri susijusi tiek su Tomu, tiek su jos paralyžiuotu sūnumi, tiek su dalykais, kurių žmogui nelemta suvokti.

Kraują stingdantis trileris „Įkalinta“ Lietuvoje pradedamas rodyti lapkričio 18 dieną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių