Stilingam rudeniui – klasika ir kokybė

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjantis ruduo ir vis labiau vėstantys orai kviečia pergalvoti savo spintos turinį, atsinaujinti ir šaltąjį sezoną pasitikti stilingai. Apie rudens mados tendencijas ir nepamainomas stiliaus detales pasakoja stilistė Irina Sinė.

Iš praėjusio sezono

Besikeičiantys sezonai yra neatsiejami nuo naujų mados tendencijų, kuriomis savo spintas atnaujinti trokšta daugelis stileivų. Stilistės I.Sinės teigimu, šis ruduo taip pat pažėrė naujienų.

„Sakyčiau, kad 50 proc. šio rudens tendencijų atkeliavo iš praėjusių metų, o kita pusė yra naujos. Pagrindinės tendencijos, tokios kaip tvarumas, perdirbti drabužiai ar netikras kailis, išliko aktualūs nuo praeito rudens ir atrodo, kad su mumis bus dar ilgai. Ypač žemas liemuo, prigludusi glaustinukė, korsetą primenančios palaidinės – tai nuo mados podiumų atkeliavusios, drąsios, būtent šio sezono tendencijos“, – pasakoja I.Sinė.

Stilistė pokyčių įžvelgia ir spalvų paletėje – praėjusį sezoną vyravusias ryškias spalvas šiemet keičia sodrios, tačiau subtilesnės spalvos. Samanų žalia, tamsiai vyšninė, šokoladinė, tamsiai oranžinė – tai spalvos, kurios šį sezoną yra ypač aktualios.

I.Sinė taip pat vardija drabužius, kurie savo vietą ne vienos moters spintoje užsitvirtino jau pernai, bet tikrai nebus pamiršti ir šį sezoną.

„Tai dirbtinio kailio kailiniai, ypač ilgi paltai, odiniai drabužiai, trijų dalių kelnių kostiumai, permatomi audiniai, platėjančios kelnės. Dalis šių drabužių išliko aktualūs dėl savo praktiškumo, o kita – prigijo ir dar nespėjo atsibosti didžiajai daliai žmonių“, – sako stilistė.

Kas karaliauja šį rudenį

Apžvelgdama pagrindines šio rudens tendencijas I.Sinė ypač akcentuoja kelias, kurios leis atrodyti madingai be didesnių pastangų.

„Visų akys šį sezoną krypsta į liemenį, o geriausias būdas jį pabrėžti – rinktis plačius diržus, korsetus, liemenuotus drabužius. Taip pat populiaru ir viskas, kas megzta: ilgi šalikai, megztiniai, suknelės, net kojinės. Verta nepamiršti skirti dėmesio ir pečiams – šį sezoną ypač madingi plačių, struktūrizuotų pečių švarkai ir paltai, kurių dairytis galima net drabužių vyrams skyriuje“, – pasakoja stilistė.

I.Sinė siūlo atkreipti dėmesį ir į žemę siekiančias sukneles, sijonus – toks ilgis šį sezoną ypač aktualus. Verta rinktis ir jau praėjusį sezoną pamiltus odinius drabužius, o ypatingą vietą spintoje gali užimti kostiumas, rodantis gerą skonį ir aukštą klasę. Tiesa, jis turi būti kokybiškas ir idealiai derėti prie figūros.

„Šis ruduo suteikia daugybę pasirinkimų kiekvienam skoniui. Vis dėlto svarbu nepamiršti, kad karščiausia kiekvieno sezono tendencija yra klasika ir kokybė. Patarčiau rinktis geros kokybės, klasikinius, bazinius drabužius, kurie sudarytų garderobo pagrindą. Tai visada bus aktualu ir tarnaus ne vieną sezoną“, – patarimais dalijasi I.Sinė.

Detalės stilingam įvaizdžiui

Pasak stilistės I.Sinės, įsibėgėjęs ruduo suteikia daugybę galimybių eksperimentuoti su savo stiliumi, tačiau kelios garderobo detalės šį sezoną tikrai turėtų rasti vietą spintoje.

„Paltas yra, ko gero, pagrindinis drabužis, kuris mus ne tik šildo, bet ir puošia. Kaip ir pernai, šiemet ypač madingi struktūrizuoti, padidintų pečių, oversized silueto, vyriško kirpimo paltai. Pilkos, tamsiai rudos, samanų žalios ar smėlinės spalvos paltas taps puikiu pasirinkimu. Kone privalomas garderobo atributas – ir kašmyro megztinis arba kardiganas, kuris yra tikras rudens simbolis dėl savo minkštumo, švelnumo ir suteikiamos šilumos. Tokį megztinį lengva derinti su odiniais ir džinsiniais drabužiais, kuriuos galima rasti kone kiekvienos moters spintoje“, – pasakoja I.Sinė.

Stilistė rekomenduoja atkreipti dėmesį ir į languotą švarką, kuris įvaizdžiui gali suteikti žaismingumo, jį lengva dėvėti ir darbo aplinkoje, ir laisvalaikiui. Rekomenduojama rinktis plonos vilnos audinio, tiesaus silueto, prailgintą švarką su dviem sagomis ir smulkių langučių raštu – toks modelis gali optiškai liekninti figūrą.

„Dar viena svarbi šio rudens stiliaus detalė – ilgas vilnos ar kašmyro šalikas, kuris ne tik šildo, bet ir užbaigia rudeninį įvaizdį, leidžia atrodyti stilingai. Renkantis šaliko spalvą, svarbu įvertinti, koks yra viršutinis drabužis – jei paltas tamsus ir vienspalvis, rekomenduojama rinktis ryškų, spalvotą šaliką. Jei paltas išsiskiria ryškiomis spalvomis, verčiau rinktis vienspalvį, tamsesnių tonų šaliką“, – pataria stilistė.

Šį sezoną I.Sinė rekomenduoja investuoti į kokybiškus ilgaaulius batus, kuriuos lengva derinti su megztomis suknelėmis ar sijonais. Renkantis batų spalvą patartina įsivertinti kitas garderobe vyraujančias spalvas – juodos ar tamsiai rudos spalvos batai tiks idealiai, jei dažniausiai dėvite tamsios, žemės spalvos drabužius.


Šiame straipsnyje: madarudens madaIrina Sinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Pačios moterys tyčiojasi iš savęs.

mados

mados portretas
laidotuvėms.

O jau pavardes..pavardes...

O jau pavardes..pavardes... portretas
Ar čia kačių ar karviu vardai? Kas jas sugalvojo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių