Režisierius E. Jankauskas ir G. Siurbytė – apie ilgą ir sunkią šeimos kelionę

  • Teksto dydis:

Režisierius Ernestas Jankauskas drauge su aktore Gabija Siurbyte leidosi į „Neįtikėtiną jaunojo išradėjo kelionę“, kurią žiūrovai galės patirti „Kino pavasario“ metu, rašoma pranešime spaudai.

Filme „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ pasakojama apie berniuko nuotykius pakeliui į Vašingtoną, kur jis be suaugusiųjų žinios ir leidimo vyksta pristatyti savo sukurtų amžinojo judėjimo mašinos brėžinių.

Pasak E. Jankausko ir G. Siurbytės, šis kūrinys – persmelktas filmo režisieriui Jean-Pierr‘ui Jeunetui būdinga kinematografine magija bei žavi nuostabiais Amerikos gamtos vaizdais, nepaprastais kostiumais ir dekoracijomis, sodriomis spalvomis bei išraiškingais personažais.

Prancūzų režisierius garsus filmais „Amelija iš Monmarto“ („Amelie“ – angl.) ir „Dingusių vaikų miestas“ („The City of Lost Children“ – angl.), o šį filmą, pasak lietuviško kino atstovų, pritaikė vaikams.

Jie šią juostą rekomenduoja ir tėvams, nes „žinutė, kuri lieka po filmo, skirta būtent jiems. Tai – ilga bei sunki visos šeimos kelionė, susitaikant su tragišku įvykiu“.

„Jei pasiilgote laiko, kai buvote vaikas, ši juosta – kaip tik jums. Pagrindinis filmo personažas T. S. Spivetas netgi pateikia klausimus, padedančius pasitikrinti, ar jau esi suaugęs“, – teigia E. Jankauskas ir G. Siurbytė.

Pasak jų, nenusivils ir norintys lengvos pramogos, ir tie, kurie ieškos gilesnės minties – „režisierius, kaip ir daugumoje kitų savo filmų, tarsi leidžia žiūrovui pasirinkti, kokią istoriją sekti ir ką joje atrasti“.

Režisieriui Ernestui Jankauskui 2014 metais buvo įteikta „Sidabrinė gervė“ už „Geriausią trumpametražį vaidybinį kino filmą“ – juostą „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“. Šiame filme pasakojama apie šešerių metukų Mildą, kuri ryžtasi sunkiai kelionei, kad iš „karalienės gniaužtų“ išvaduotų savo tėvelius. Aktorė Gabija Siurbytė filme atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių