Renginių dešimtukas: kur ir kaip praleisti šventinį vakarą su draugėmis?

  • Teksto dydis:

Šiemet kalendorius yra ypač palankus: šventinėje savaitėje nuo Kalėdų iki Naujųjų – vos keletas darbo dienų. Tad likusio laiko pakaks ir jaukiems vakarams su šeima, ir pramogoms su draugėmis.

Kur ir kaip galima praleisti šaunų vakarą su bičiulėmis? „Tiketa“ parengė specialų  renginių „tik mergaitėms“ TOP 10, kuriame rasite  idėjų įsimintinam vakarui pagal savo pomėgius.  

1. Gražuoliukų mėgėjoms

Jei ieškote progos pademonstruoti savo naują suknelę,  akis į kitus paganyti ir linksmai atšvęsti antrąją Kalėdų dieną, pakvieskite drauges į žaviojo Vaido Baumilos koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, „Bosca“ amfiteatre.  Koncerto metu, pasak atlikėjo, „nebus tik močiutės patiekalo, kurio niekas nenori ragauti“. Savo gerbėjoms dainininkas parengė ypač šiltą ir jautrų meniu. Koncerte skambės  „Suknelė“, „Tai buvai Tu“ ir kiti hitai skirti jums ir apie jus.  Tarp šventei ruošiamų atlikėjo dovanų – gerbėjų pamiltas Vaido ir Sofijos Vasilevskytės duetas. Projekto „Dvi kartos“ nugalėtojai Kalėdų vakarą klausytojams pristatys naujausio bendro singlo „Galingi“ premjerą.

2. Jaučiančioms nostalgiją disko laikams

Toms, kurios jaučia nostalgiją senų gerų laikų muzikai ir nori smagiai su draugių kompanija pašėlti belaukiant Naujųjų,  metas traukti iš spintos disko laikų garderobą. „Ace of base“, „Erasure“, „4 non blondes“, „Pet shop boys“, „La bouche“, „Snap“, „Haddaway“. Tai muzika, kuri yra ...Pirmas pasimatymas! Pirmas pašėlęs vakarėlis! Pirma tikra diskoteka!

„80’s/90’s mega hits“ kviečia  2019 metus išlydėti su muzika ir linksmai žengti į senuosius. Kodėl gi ne, jei laiko mašiną vairuos vienas geriausių šių dienų Lietuvos komikų ir stand-up atlikėjų – Mantas Bartuševičius, o kartu su juo –  ir visa geriausių mūsų atlikėjų įgula: Karina Krysko, Česlovas Gabalis, Kostas Smoriginas, Tadas Juodsnukis, Aistė Lasytė, Iglė, Dainotas Varnas.  Nuotaikinga muzikos kelionė laiku vyks „Siemens“ arenoje paskutinį šių metų vakarą.

3. Mylinčioms teatrą

Toms, kurioms šventė –  geras spektaklis, negali praleisti progos sutikti Naujuosius Jaunimo teatre ir išvysti prancūzų režisieriaus  Erico Lacascade‘o pastatymo „Balkonas“, kuris laikomas vienu reikšmingiausiu XX a. dramos kūriniu. Pjesės pagrindiniai veikėjai – valdžios atstovai ir visuomenės normų sergėtojai, slapčia besinaudojantys „iliuzijų namų“ (tradicinis prancūzų viešnamio pavadinimas) paslaugomis. Spektaklis apima skirtingas Jaunimo teatro erdves ir kviečia į intriguojančią kelionė po teatrą – mažą visuomenės modelį, kvestionuojantį įsivaizdavimus apie gyvenimo teatrą ir scenos tiesą.

4. Klasikinės muzikos mylėtojoms

Klasikinės muzikos gerbėjas akordeono virtuozas Martynas Levickis kviečia į muzikos turą, kurio metu klausytojai išgirs melodijas iš mėgstamiausių atlikėjo kino filmų. Nors galutinis kūrinių sąrašas dar neatskleistas, atlikėjas žada, kad  pasirodymuose būtinai nuskambės ryškiausi kūriniai iš  filmų, tokių kaip „Krikštatėvis“, „Amelija iš Monmartro“, „Neįmanoma misija“, „Taip gimė žvaigždė“ šedevro „Shallow“ simfoninė versija bei kiti.

M. Levickis  kartu su jo paties įkurtu styginių ansambliu „Mikroorkéstra“ žiemos koncertų turą „Cinema“ pradės prieš Kalėdas ir aplankys didžiąsias koncertų arenas. 


5. Šokio ir klasikinės muzikos mėgėjoms

Jei vertinate klasikinę muziką ir šokį, arba dar  nė karto nebuvote balete – metas puoštis į premjerą.  Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ruošia ypatingą Kalėdų pasaką – Piotro Čaikovskio „Spragtuką“.  Šį muzikos klasikos šedevrą Vilniaus „Siemens“ arenoje gros pilnas simfoninis orkestras, kuriam diriguos net du maestro: Tomas Ambrozaitis ir Vytautas Lukočius. Daugeliui kūrėjų klasikinį baletą pristatyti universaliose arenose būtų iššūkis, bet tik ne istoriniam choreografui  iš Rusijos Kirilovui Simonovui, jau ne kartą tai dariusiam su įvairių šalių baleto trupėmis. „P. Čaikovskis parašė tokią nuostabią muziką, kad ji gyvuos ilgiau nei amžinybę. Planeta išnyks, o ši muzika vis dar skambės kažkur astraluose... Nes „Spragtukas“ – nemirtingas kūrinys“, – įsitikinęs choreografas.

6. Mėgstančioms smagiai pašėlti

Toms, kurios mėgsta gerai pašėlti –  NAMO NEREIKS PAREIT! Tai žada Saulius Prūsaitis, rengiantis didžiausią savo karjeroje koncertų turą per Lietuvą, tad muzikos gerbėjai namo galės neskubėti gruodžio 17 d. iš „Siemens“ arenos Vilniuje. O tie, kas norės pakartoti dar ir dar ir išsišėlti taip, lyg rytojus neegzistuotų,  S. Prūsaičio įspūdingas šou laukia  kitose koncertų salėse.

Visuomet linksmi ir spalvingi atlikėjo koncertai šįkart pretenduoja tapti ir pačiais vizualiausiais: rengiama vaizdo grafika sukurs spalvingą ir išskirtinę, kupiną netikėčiausių efektų erdvę. Ko gero, dainininko repertuaro minėti neverta, visi jau mintinai žino jo dainas „Norim šokti“, „39“, „Vasara 3016“, „Tu nemoki“, „Būkim draugais“, „Namo reiks pareit“.

7. Norinčioms pasijuokti

Jei ne Mantas Stonkus, tai Mantas Katleris privers  kvatotis ar bent jau prunkštelėti į kumštį net pačias didžiausias rimtuoles. Stand-up comedy meistrai išvaro „lietuviškų“ atostogų į kurortą ir nosinaitės juoko ašaroms gali prireikti trijose didžiausiose šalies arenose:  Panevėžyje, Vilniuje ir Kaune.

8.Ištroškusioms magiškų įspūdžių 

Cirko magijai neabejingos žiūrovės tikrai apsidžiaugs gavusios dovaną, kurios verta laukti beveik iki 2020 m. Kalėdų.  Vienas labiausiai įtraukiančių ir akrobatiniais numeriais užburiantis „Cirque du Soleil“ areninis pasirodymas „Corteo“ jau leidosi į didžiulį turą po Europą ir Vilniuje, „Siemens“ arenoje lankysis  2020 m. lapkričio 26–29 dienomis. Turint galvoje, kad bilietai į „Cirque du Soleil“ išgraibstomi ypač greitai, verta savo (ir ypač draugių grupės) vietomis  arenoje pasirūpinti  gerokai iš anksto.


9. Mėgstančioms rusų muziką

Romantikos ir romansų gerbėjas į savo  50 metų jubiliejų kviečia vienas žymiausių Rusijos šansono atlikėjų Stasas Michailovas, kuris atkeliauja į Lietuvą su šventine programa. Tarp Kalėdų ir Naujųjų jis surengs du koncertus – Klaipėdoje ir Vilniuje ir nemaria romantika užlies jo išsiilgusią publiką.

10. TV muzikos šou fanėms

Toms, kurios dievina muzikinius TV šou, metas savo favoritus išvysti gyvai. „Lietuvos balso“ mokytojai prieš pat didžiąsias šventes rengia nuotaikingą ir staigmenų kupiną gyvo garso koncertą.

„X Faktoriaus“ gerbėjos neturi teisės praleisti šou superfinalo.  Stebėti šį reginį gyvai ir palaikyti savo mėgstamiausią kylančią scenos žvaigždę  su draugių palaikymo komanda bus kur kas smagiau, nei televizoriaus ekrane.

Ieškančioms daugiau – dar trys pasiūlymai

Norinčioms valandėlės ramybės

Jei norite valandėlę atsipūsti, su draugėmis išgerti kavos, ar sutvarkyti keletą slaptų Kalėdų Senelio reikalų,  bet nežinote, kuo užimti vaikus – palydėkite juos (kartu su tėčiais) į  Kakės Makės gimtadienį.  Šiame miuzikle vaikai smagiai leis laiką ir galės išlieti savo energiją kartu su Kake Make  bei jos monstriškais draugais dainuodami populiariąsias daineles. Pagrindinę veikėją šiame spektaklyje vaikams  įkūnija žavioji dainininkė Karina Krysko.

Kino gurmanėms

Ieškančias ir besidominčias tikromis, autentiškomis istorijomis į praeitį nuneš dešimtasis, ką tik  didžiuosius kino ekranus pasiekęs  režisieriaus Šarūno Barto filmas „Sutemose“, sukurtas remiantis Vinco Giedros romano „Sviesk, Dovydai, akmenį“ motyvais. Tai vienos šeimos istorijos pasakojimas apie Lietuvą po Antrojo pasaulinio karo. Apie despotišką okupacinę santvarką ir lietuvių viltis kada nors vėl tapti laisvais. Filmas  (N13) rodomas „Skalvijos“ kino teatre, Vilniuje ir  Kauno „Romuvos“ kino salėje.

Norinčioms išsikrauti

Jei jaučiate, kad prieš šventes atėjo metas išlieti emocijas – gera proga tai padaryti bus gruodžio 10 d.: „Siemens“ arenoje vyks „Eurocup“ rungtynės, žais Vilniaus „Rytas“ ir Bursos „Tofas“ (Turkija).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bus laiko pričiulpt ir prilaižyt iki soties. Pysius su mumis visur ir visada. Su naujais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių