R. Tumino „Trys seserys“ atkeliauja į Kauną

Rimo Tumino spektaklis pagal garsiojo Antono Čechovo pjesę „Trys seserys“ nuo pat premjeros 2005-aisiais kviečia gilintis į šeimos vertybių ir kultūros nuosmukio temas.

Šis spektaklis simboliškai pažymėjo Vilniaus mažojo teatro naujos kūrybinės atkarpos pradžią naujuose namuose. Čia susitiko didžiulis būrys skirtingų kartų aktorių, visi jie susiję su R.Tumino mokykla: jaunieji, ką tik baigę vaidybos studijas ir jau patyrę scenos senbuviai.

Režisierius su žiūrovais šiame spektaklyje dalijasi savo stebinančia išmone ir vaizduote, paradoksalių ir netikėtų sceninių sprendimų rinkiniu, tačiau tuo pat metu, pasak teatro kritikų, jis susumuoja visą iki tol nuveiktą darbą teatre.

Vis dėlto R.Tuminas nesiėkė kurti nei graudžios istorijos, nei skųstis dėl praėjusio laiko. Atvirkščiai: spektaklis yra kupinas teatrinės žaismės, jaunatviškumo, gaivos ir įkvėpiančio grožio. Atmosfera yra tiesiog užpildyta užkrečiančio šventiškumo, kurį kurti padeda Adomo Jacovskio scenografija ir Fausto Latėno muzika.

„Čia iš esmės vyksta čechoviško gyvenimo repeticija, kur kartkartėmis skamba instrumentus derinantis orkestras, ir veikėjų svajos nukeliamos į tolimą ateitį, – čia tik pratybos, karinės ar gyvenimo. (...) Šiame spektaklio pasaulyje yra jauku ir šviesu. Net niūriausiomis akimirkomis. Nes tai – teatras“, – apie spektaklį yra sakęs teatro kritikas Vaidas Jauniškis.

Spektaklyje vaidina Audrius Bružas, Ilona Kvietkutė, Ineta Stasiulytė, Vaida Būtytė, Valda Bičkutė, Gintarė Latvėnaitė, Jonas Braškys, Edmundas Mikulskis, Arūnas Sakalauskas, Mindaugas Capas, Jokūbas Bareikis, Ramūnas Cicėnas, Mantas Vaitiekūnas, Gediminas Girdvainis, Leonardas Pobedonoscevas, Vytautas Rumšas, Almantas Šinkūnas, Larisa Kalpokaitė, Balys Latėnas.


Kas? Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Trys seserys“.

Kur? Kauno Valstybiniame dramos teatre.

Kada? Gruodžio 12 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių