Princas Harry JK teisme bylinėjasi dėl teisės į apsaugą

  • Teksto dydis:

Princo Harry (Hario) teisininkai antradienį pradėjo teisinį ginčą dėl jo saugumo užtikrinimo priemonių Jungtinėje Karalystėje po to, kai jis pasitraukė iš karališkųjų pareigų ir persikėlė gyventi į Šiaurės Ameriką.

Byla dėl JK mokesčių mokėtojų finansuojamos jo apsaugos praradimo yra naujausias iš virtinės teismo procesų, inicijuotų Harry.

Jaunesnysis karaliaus Charleso III (Karolio III) sūnus imasi teisinių veiksmų prieš britų Vidaus reikalų ministeriją dėl komiteto, kuris rūpinasi karališkosios šeimos narių saugumu, 2020-ųjų vasarį priimto sprendimo.

Sasekso kunigaikščiui, kaip jis oficialiai vadinamas, buvo pasakyta, kad jam nebebus suteikiama tokio paties lygio asmeninė apsauga, kokią jis turėjo anksčiau.

Shaheed Fatima (Šahid Fatima), atstovaujanti princo interesams, Londono Aukštajam teismui sakė, kad byla susijusi su princo teise į saugumą ir apsaugą.

Rašytiniuose pareiškimuose ji pridūrė, kad komitetas, priimdamas sprendimą sumažinti jo apsaugos lygį Jungtinėje Karalystėje, turėjo atsižvelgti į poveikį šalies reputacijai, jei Harry kaip nors nukentėtų.

Ji sakė, kad tai ypač svarbu atsižvelgiant į dabar Kalifornijoje gyvenančio Harry statusą, kilmę ir padėtį karališkojoje šeimoje, kurioje jis gimė.

Vidaus reikalų ministerijai atstovaujantis teisininkas Jamesas Eadie (Džeimsas Idis) atsakė, kad su Harry elgiamasi teisėtai ir individualiai, kai kalbama apie jo saugumą vizitų JK metu. Svarstydamas apsaugos klausimą, komitetas, jo teigimu, atsižvelgia į išpuolio prieš Harry riziką.

„Kadangi jis nebebus dirbantis karališkosios šeimos narys ir didžiąją laiko dalį gyvens užsienyje, jo padėtis iš esmės pasikeitė, – teigė J. Eadie. – Tokiomis aplinkybėmis apsauga nebūtų teikiama tuo pačiu pagrindu kaip anksčiau.“

Gegužę Harry pralaimėjo bylą dėl prašymo teisiškai peržiūrėti vyriausybės sprendimą, kuriuo buvo atsisakyta jam leisti pačiam susimokėti už specializuotą JK policijos apsaugą.

Vidaus reikalų ministerijos teisininkų teigimu, turtingiems žmonėms nedera pirkti apsaugą, kai vyriausybė nusprendžia, kad nėra viešojo intereso, jog už tokią apsaugą mokėtų mokesčių mokėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
O DNR kas nors dare jam ir karaliui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių