Planas gruodžiui – Kalėdas pasitinkanti Palanga

  • Teksto dydis:

Pirmosiomis žiemos dienomis įžiebusi Kalėdų eglę ir pradėjusi gyventi šventiniu režimu, gruodį Palanga kviečia pasitikti drauge, o savo įspūdžių krepšelį papildyti apsilankymu koncerte, parodoje ar edukacijoje.

Įžiebta miesto eglė

Laukiamiausios metų šventės ir laikas iki jų – puiki proga pradžiuginti savo artimuosius dėmesiu, šiluma ir įspūdžiais: lėtu pasivaikščiojimu pajūriu su puodeliu karšto šokolado, išsvajotu koncertu, kuriame apsilankyti vis trūkdavo laiko, šventiniu kino seansu ar meduolių kepimu ir jų dekoravimu. Visa tai galima patirti Palangoje, kur ryškiausia žvaigždė nušvito gruodžio 2-ąją.

Ties kurhauzu – J. Basanavičiaus ir Vytauto gatvių sankirtoje – įžiebta pagrindinė miesto eglė jau pradėjo skaičiuoti laiką iki Kalėdų ir Naujųjų metų.

A. Kazlausko nuotr.

Nespėjote, susivėlinote? Nesikrimskite. Šiandien gruodžio 3 d. 18 val. dar viena žaliaskarė gražuolė eglė savo šiluma užlies centrinę Šventosios pėsčiųjų aikštę. Bendruomenės ir kurortinio miestelio svečių laukia Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokinių, Klaipėdos jaunimo teatro aktorės Evelinos Šimelionės pasirodymai ir kalėdinės šviesų instaliacijos.

Prasideda stebuklingas šv. Kalėdų laukimo laikas, todėl visiems, atvykusiems į Palangą, siūlau būti ne tik tyliais stebėtojais, bet ir aktyviais dalyviais.

Koncertai ir filmai

Visą gruodį skirtingose erdvėse vyks įvairių mokamų ir nemokamų renginių, į kai kuriuos jau dabar galite įsigyti bilietų. Gruodžio 11-ąją Palangos kurorto muziejuje kankles savo prisilietimais virpins magiškas Viktorijos Gečaitės ir Aušrinės Ulinskaitės duetas. Gruodžio 14 d. Palangos kurhauzo koncertų salėje koncertuos Palangos kultūros ir jaunimo centro moterų ansamblis „Guboja“. Gruodžio 16-ąją čia pat vyks koncertas šeimoms „Sidabrinis Ežerinis“. Gruodžio 19 d. Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje publikai lenksis operos solistas Eugenijus Chrebtovas, o antrąją šv. Kalėdų dieną Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyks Palangos orkestro koncertas „Kalėdinės muzikos valanda“. Metus užbaigs džiazas.

A. Kazlausko nuotr.

„Kiekvienais metais stengiamės atrinkti kuo įdomesnes programas. Nenorime, kad jos dubliuotųsi su kitų kultūros įstaigų renginiais“, – Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė neabejojo, kad, pasinaudoję gairėmis, pajūrio svečiai gruodį sau ir  artimiesiems dovanos ne vieną įsimintiną akimirką.

Antrus metus iš eilės tris gruodžio antradienius Palangos kurhauzo teatro salė virs jaukia kino peržiūrų erdve ir kvies pasinerti į sentimentų kupinus kalėdinius filmus visai šeimai. Norėdami pradžiuginti skirtingo amžiaus žiūrovus, idėjos sumanytojai kruopščiai atrinko repertuarą, todėl susirinkusieji išvys meilės istoriją, užsimezgusią tarp atrakcionų parkų paveldėtojų, pasakojimą apie berniuką ir jo keturkojį draugą,  animacinį filmuką, sukurtą remiantis senųjų baltų pasakų motyvais.

A. Kazlausko nuotr.

Meduolių kerai

Nors Palangos gatvėse apstu saldžių vilionių, visi iš anksto užsiregistravę miesto svečiai galės išbandyti save kaip konditerius ir kalėdinių skanėstų pasigaminti patys.

„Yra daug būdų laukti Kalėdų. Pats paprasčiausias – tiesiog braukyti dienas kalendoriuje ir laukti stebuklo, tačiau stebuklą galime kurti patys! Ir ne bet kokį, o cinamonu kvepiantį, cukriniu sniegu barstytą“, – manančius, kad tam stinga patirties, V. Petrauskienė primygtinai ragino apsilankyti meduolių dekoravimo užsiėmime kurhauze.

A. Kazlausko nuotr.

Jo metu sužinosite skaniausių kalėdinių sausainių receptą ir išmoksite pasigaminti glaistą, kuris paprastą meduolį pavers saldžia snaige, šiaurine žvaigžde ar raudonanosiu Rudolfu.

Šventinius sausainius galėsite sukrimsti patys, galėsite nunešti ir Kalėdų Seneliui. Visus metus lauktas svečias laikinai įsikurs Palangos baseine ir mažųjų ten lauks gruodžio 4, 11, 18 d. nuo 16 val.

Žadins kūrybiškumą

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje kūrybinės dirbtuvės įsikūrė vos prieš kelias dienas. Jų pradžią skelbė ir kartu pasigaminti advento vainiką kvietė tautodailininkė, sertifikuota tradicinio paveldo amatininkė Jurgita Treinytė. Jau netrukus darbas kūrybinėse dirbtuvėse įgaus dar didesnį pagreitį. Gruodžio 2-ąją sodų rišėja Margarita Macijauskienė parodė, kaip šiaudų pluoštelį paversti nuostabiais eglės žaisliukais. Papasakojo apie jų rišimo technikas ir istoriją. Gruodžio 9-ąją kraštotyrininkė Sigutė Bendikienė mokys lieti žvakes, kurios savo šviesa ir medaus kvapu užlies namus stebuklingą Kūčių vakarą. Dar po savaitės apie senuosius advento laikotarpio burtus ir žaidimus papasakos etnografė Elena Šalkauskienė.

A. Kazlausko nuotr.

„Prasideda stebuklingas šv. Kalėdų laukimo laikas, todėl visiems, atvykusiems į Palangą, siūlau būti ne tik tyliais stebėtojais, bet ir aktyviais dalyviais“, – apsilankiusius kūrybinėse dirbtuvėse „Stebuklus kuriame patys“ Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė kvietė pasižvalgyti į jau pripažintų menininkų darbus.

A. Kazlausko nuotr.

Nuo gruodžio 2-osios galerijoje „Mostas“ veikia miniatiūrų paroda. Iki metų pabaigos kavinėje-galerijoje „Liepa“ lankytojų lauks šventinės parodos „Nuotaikos“ autoriai. Miniatiūrų mini galerijoje iki pat vasario 5-osios veiks Odilės ir Gedimino Bytautų kūrybos paroda „Žiemos grafika“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
reiks tik kepenio kaledu maudykles pravest ir pasokt pliaze aplink eglute apsilymui tai butu nepaprasta nepaprastos administracijos nepaprastam buvyje o lgbt vietoje egles sulipdytu torta is sniego uzberta c p o apsilymui zolytes dumu tai butu kolektyvinis kaifas su n gines rekordu ..............0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių