Per pirmą Pamplonos bulių bėgimą susižeidė 4 žmonės, subadytų nebuvo

  • Teksto dydis:

Keturi žmonės susižeidė, bet nei vienas nebuvo subadytas, kai tūkstančiai adrenalino mėgėjų išbandė savo vikrumą ir drąsą, lenktyniaudami su koridos buliais Ispanijos Pamplonos miesto gatvėmis. Taip praėjo pirmasis bulių bėgimas šių metų San Fermino festivalyje.

Navaros ligoninės gydytojas Manuelis Montesino (Manuelis Montesinas) sakė, kad į miesto ligoninę buvo atvežti trys žmonės, patyrę galvos traumas, o dar vienas susižeidė ranką per bėgimą, prasidėjusį ketvirtadienį 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku. Regiono vyriausybė nurodė, kad visi keturi nukentėjusieji yra ispanai ir kad nei vieno iš jų būklė nėra sunki.

Narsuoliai sprunka nuo šešių bulių. Jie paleidžiami bėgti 850 metrų trasa iš aptvaro, kuriame laikomi, į Pamplonos koridos areną.

Per ryte rengiamus bulių bėgimus, kuriuos tiesiogiai transliuoja nacionalinė televizija, dalyviai bėga kartu su šešiais buliais ir juos lydinčiais jautukais siauromis vinguotomis Pamplonos gatvėmis. Atbėgę į areną buliai vėliau dalyvauja koridos pasirodymuose ir beveik visada būna nukaunami matadoro.

Ketvirtadienio bėgimas truko 2 min. 28 sekundes.

Kasmet devynias dienas vykstančią San Fermino šventę pasaulyje išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metais išleistas romanas „Fiesta“ (The Sun Also Rises).

Šis renginys pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Per San Fermino festivalius nuo 1924-ųjų, kai buvo pradėta rinkti tokia statistika, buliai mirtinai subadė iš viso 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių