Piktosios dvasios – vyno dėžutėje

Las Vegaso centre esančiame Zako Baganso Apsėstų daiktų muziejuje eksponuojamas blogį ir net mirtį nešantis artefaktas pavadinimu „Dibuko dėžutė“. Tikima, kad kiekvieno, kuris išdrįs šią dėžutę atverti, laukia nesėkmės ir nesibaigiantys košmarai.

Muziejuje galima rasti ir serijinio žudiko Teddy’io Bundy’io akinius, taip pat paveikslus, sukurtus iš serijinio žudiko Charleso Mansono pelenų, ir daug kitų baisenybių.

Z. Bagansas, vienas iš „Travel Channel“ serialo „Vaiduoklių nuotykiai“ prodiuserių, teigė, kad vienas baisiausių eksponatų jo kolekciją papildė 2017 m.

Kaip rašoma muziejaus interneto svetainėje, netrukus po to, kai „Dibuko dėžutė“ buvo atvežta, joje ėmė ryškėti tamsios paslaptingos skylės.

Anot Z. Baganso, atrodė, kad kažkas bando ištrūkti iš eksponato vidaus.

Buvo planuota, kad jis pats atvers apsėstąją dėžutę 2018 m. tiesioginėje keturių valandų Helovino transliacijoje iš muziejaus. Tačiau, esą pajutęs joje tvyrantį blogį, nusprendė to nedaryti.

Prieš 20 metų šią dėžutę „eBay“ aukcione pardavė kažkoks Kevinas Mannisas. Jis prekės aprašyme sukūrė šiurpią istoriją, kuri, kaip paaiškėjo, buvo socialinis eksperimentas, vykdytas 2021 m. vieno interviu metu.

K. Mannisas dirbo Portlande baldų restauratoriumi, kai 2001 m. per garažo daiktų išpardavimą įsigijo paprastą vynui skirtą dėžutę. Jam ją neva pardavė neseniai mirusio 103 m. holokaustą išgyvenusio vyro, kuris pabėgo iš nacių okupuotos Lenkijos, anūkė.

Tik prieš kelerius metus paaiškėjo, kad dėžutę iš tikrųjų jam pardavė advokatas.

K. Mannisas pats į ją įdėjo keistų daiktų (plaukų kuokštų, džiovintų rožių pumpurų, žvakidę su aštuonkojo kojomis ir t. t.). Jis taip pat ten iškalė žydų maldą.

Dėžutė buvo parduota už 140 JAV dolerių Losifui Nietzkei. Vėliau jis ją perpardavė vieno universiteto medicinos muziejaus direktoriui Jasonui Haxtonui. O 2016 m. Z. Bagansas iš jo įsigijo dėžutę už neskelbiamą sumą.

Už sėkmingai parduotą dėžutę ir įtikinamą istoriją 2012 m. K. Mannisui buvo pasiūlytas konsultanto darbas kuriant filmą „Apsėdimas“ (ang. „The Possession“).

Žydų folklore dibukai – piktosios dvasios. Tačiau teigiama, kad jos apsigyvena gyvose būtybėse, o ne balduose.


Šiame straipsnyje: Dibuko dėžutėmuziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių