„Naujojo Baltijos kino“ programoje dėl geriausio filmo titulo varžysis 19 filmų

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ pristatė trumpametražių filmų konkursinę programą „Naujasis Baltijos kinas“ (NBK), kurioje šiemet dėl geriausio filmo titulo varžysis 19 filmų.

Tvirtėjant tarptautinėms nekomercinio europinio kino partnerystėms, šiemet konkursas praplėtė savo žemėlapį ir atvėrė duris visoms Baltijos jūros regiono valstybėms.

Pristatant programą „Scanoramos“ vadovė Gražina Arlickaitė pabrėžė, kad į konkursą šiemet atkeliavo ne tik mūsų šalies kūrėjai ir artimiausi kaimynai iš Estijos bei Latvijos, bet ir darbai iš viso Baltijos regiono šalių. „Manau, kad programa plėsis ir toliau, nes tik vienydamiesi galime sustiprinti Europos kino balsą“,–- sakė  G. Arlickaitė.

Dar viena šių metų naujiena – konkursinę programą svečio teisėmis lydinti Islandijos trumpametražių filmų programa, kurią „Scanoramai“ pasiūlė Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. Tikimasi, kad ši svečių programa taps nauja NBK tradicija, leidžianti kasmet prisistatyti skirtingų šalių kino festivalių trumpametražius filmus.

NBK konkursui pateiktas paraiškas vertino ir programą sudarė atrankos komisija, kurioje šiemet – kino prodiuserė Marija Fridinovaitė, Lietuvos kino centro atstovas, prodiuseris Audrius Kuprevičius, ir dukart konkurso laureatė, režisierė Klaudija Matvejevaitė.

„Dažniausiai iš filmų tikimės geros istorijos – scenarijaus, siužeto. Tačiau ne tai lėmė komisijos sprendimus. Dabar akivaizdu, kad konkursui atrinktuose darbuose istorija nėra tokia svarbi kaip jausmas. Ačiū, kad kuriate filmus apie jausmus, o ne apie įvykius“, – renginio metu sakė K. Matvejevaitė.

Konkursui atrinkti lietuvių režisierių darbai: „Šviesus rytojus“, rež. Urtė Sabutytė; „Laiku“, rež. Jorė Janavičiūtė; „Močiutės blynai“, rež. Vykintas Labanauskas; „Kampas“, rež. Klementas Davidavičius; „Vienas gyvenimas“, rež. Marija Stonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių