Naują J. Jaručio dainą gerbėjai atrakins paremdami Ukrainą

  • Teksto dydis:

Justinas Jarutis kviečia drauge išleisti naują dainą, įsigyjant nepakeičiamus žetonus (angl. NFT‘s), ir taip prisidėti prie pagalbos Ukrainos kariams bei savanoriams rinkimo. Tai bendras, šiandien startuojantis atlikėjo ir meno bei technologijų kūrybos komandos „Sick Block Party“ projektas.

Dainą sudarys 111 NFT žetonų, kurių vieno kaina bus 0,09 eterio (ETH) arba vidutiniškai apie 250 eurų dabartiniu kursu. Planuojama surinkti apie 30 000 eurų. Pasak idėjos autorių, absoliučiai visos surinktos lėšos bus skiriamos organizacijai „Blue/Yellow“, padedančiai fronto linijose kovojantiems Ukrainos kariams ir savanoriams.

„Nenustebinsiu sakydamas, kad kiekvienas šiomis dienomis bandome padėti taip kaip mokame ir galime. Aš – atlikėjas, dainų autorius ir muzikantas. Ir jeigu savo kūryba galiu bent kažkiek prisidėti prie pagalbos fronte kariaujantiems herojams, taip ir padarysiu. Tiek muzika, tiek technologijos yra stiprūs įrankiai, o juos sujungus – galime dar daugiau“, – sako J. Jarutis.

Specialiai projektui sukurtoje platformoje kiekvienas norintis galės įsigyti po unikalų kodą turinį žetoną, taip atrakinant vieną iš J. Jaručio dainos frazių. Tik atrakinus visus 111 žetonų, naujoji atlikėjo daina bus pristatyta gerbėjams.

„Mūsų komandą labiausiai domina sintezė tarp meno ir technologijų, ieškome tokių kūrybos formų, kurios yra naujos ir įdomios. Galimybė bendruomenei kartu išleisti Justino Jaručio dainą, skiriant paramą Ukrainai, atrodo kaip labai įdomus ir bent Lietuvoje dar neišbandytas konceptas. Paramą skiriantiems žmonėms kaip padėką mainais išsiųsime NFT žetonus, kuriuos unikaliai sukūrėme tik šiam projektui“, – pasakoja „Sick Block Party“ nariai.

Pasak idėjos autorių, paramos procesas yra gana paprastas ir kripto naujokams visi veiksmai žingsnis po žingsnio yra aprašyti projekto svetainėje.

„Norintiems prisidėti prie projekto tereikia kripto piniginės su ETH kriptovaliuta ir atlikti kelis nurodytus žingsnius svetainėje. NFT bendruomenė neįtikėtinai greitai auga tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje. Žmones domina technologijos – mes padedame jiems tai atrasti ir, svarbiausia, įgalinti jas gražiam tikslui“, – sako „Sick Block Party“ nariai.

Tai pirmasis toks projektas Lietuvoje, kai pasitelkiant NFT technologiją yra išleidžiama daina. Projekto autoriai tikisi visus 111 žetonų parduoti per mažiau nei savaitę ir visą surinktą sumą paaukoti, pervesdami į „Blue/Yellow“ organizacijos nurodytą kripto piniginę. Ši informacija galės būti patikrinama bet kuriam, nes piniginės operacijos ethereum bloko tinkle yra viešos.

„Viskas labai paprasta – kuo greičiau surinksime, tuo greičiau galėsime paaukoti Ukrainai. Todėl visus labai kviečiame atrasti technologijas, atrasti muziką ir svarbiausia – aukoti, aukoti, aukoti,“ – ragina J. Jarutis.


Šiame straipsnyje: Justinas Jarutisparama Ukrainainauja dainaNFTkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių