Merginų pasaulis: intriguoti, mylėti ir svajoti

"Seriale vaizduojami keturi merginų tipažai: naivuolė, gražuolė, berniukiška mergaitė ir stropi moksliukė, kuri yra labai nuoširdi, truputį stambesnė, bet labai nori būti graži", – apie TV3 serialo "Atsargiai! Merginos" herojes pasakoja vieną jų įgarsinusi aktorė Giedrė Giedraitytė. Ji kartu su kolege Viola Klimčiauskaite sako, kad šis serialas – puiki ir lengva pramoga vasaros vakarams.

Kaip diena ir naktis

Serialas "Atsargiai! Merginos" pasakoja apie keturias merginas, iš provincijos miestelio atvykusias į didmiestį. Jos – skirtingos kaip diena ir naktis, tačiau tai tik dar labiau sustiprina jų draugystę. Kartu merginos pramogauja, patiria santykių audras su vyrais ir siekia surasti tikrą meilę ir laimę dideliame mieste.

"Mano herojė – labai gražios figūros, ilgų kojų blondinė. Ši mergina siekia prabangos, primena barbę. Ji, atvažiavusi į didmiestį, susidraugavo su turtingu vyru, kurį visais įmanomais būdais bando pririšti prie savęs", – apie savo įgarsintą personažą pasakoja aktorė V.Klimčiauskaitė.

Jos priešingybę seriale įgarsinusi aktorė G.Giedraitytė sako, kad tokio tipo įgarsinimo darbuose ji yra naujokė, tad patyrė daug įspūdžių. "Pats serialas yra linksma komedija, paaštrinanti beviltiškas situacijas. Turėtų būti visai smagu vasaros vakarais pasižiūrėti. Šis serialas gražiai parodo moterišką draugystę", – įspūdžiais dalijasi ji.

"Seriale vaizduojami keturi merginų tipažai: naivuolė, gražuolė, berniukiška mergaitė ir stropi moksliukė, kuri yra labai nuoširdi, truputį stambesnė, bet labai nori būti graži. Pastarąją aš ir įgarsinu. Ji labai gera, miela – man labai patinka", – neslepia G.Giedraitytė.

Moteriškos subtilybės

Visos serialo herojės kartu gyvena nuomojamame bute. Nors V.Klimčiauskaitei nėra tekę gyventi su kambariokėmis, kadangi yra vilnietė, tačiau ji pripažįsta visada apie tai svajojusi. "Labai pavydėjau savo kursiokėms, kad jos gali taip gyventi. Į bendrabutį eidavome švęsti studijų baigimą ar išlaikytus egzaminus", – prisimena aktorė.

Situacijos, vaizduojamos seriale, yra pažįstamos ir įprastos merginų pasauliui: jos nori ištekėti, ieško vaikinų, yra romantiškos.

Tačiau G.Giedraitytei yra tekę gyventi su merginomis viename bute. "Sekėsi tikrai įvairiai. Didžiausi pykčiai prasidėdavo tada, kai kildavo klausimų, kas išneš šiukšles, kas plaus vonią. Bet su merginomis gyventi yra labai įdomu: moterys daug šneka, bet nebūtinai tai yra galutinis žodis. Vyrams yra kiek kitaip – jų žodis yra gipsas. Jei pasakė – taip ir turi būti. Merginos paklauso, pasako ir eina toliau", – šypsosi aktorė.

Situacijos, vaizduojamos seriale, yra pažįstamos ir įprastos merginų pasauliui: jos nori ištekėti, ieško vaikinų, yra romantiškos. Čia moterys susipyksta dėl smulkmenų. "Manau ir tikrame gyvenime tiek moterys, tiek vyrai pykstasi dėl smulkmenų, vertybių nesutapimo, išdavysčių, nepasitikėjimo – tai nepriklauso nuo lyties. Pykstamės dėl bendražmogiškų dalykų. Bet viskas prasideda nuo smulkmenų", – tiki V.Klimčiauskaitė.

Ir nors serialo veikėjų nuomonės ar tikslai neretai išsiskiria, o paslaptys – nutekinamos, V.Klimčiauskaitė tiki, kad moterys moka saugoti paslaptis. "Aš saugau paslaptis", – užtikrintai sako ji.

Svarbiausia – draugystė

Draugystė – pagrindinė serialo linija. "Manau, kad kiekvienas žmogus gali turėti daug draugų, bet geriausių draugų turime nedaug. Su geriausiu draugu tu viskuo dalijiesi – argi gali dalytis su visais? Tavęs paties nebeliks… Nesvarbu, ar vyras, ar moteris, ar vaikas, ar paauglys – visi turime kelis geriausius draugus. Draugystė yra labai didelė vertybė", – nė kiek neabejoja V.Klimčiauskaitė.

Ji tikina, kad, savo draugės vyrą pamačiusi su kita, draugei tikrai apie tai pasakytų. "Aš, matyt, jau esu tokio amžiaus, kad turiu tam tikros gyvenimo patirties. Labai nenorėčiau patekti į tokią situaciją – tikrai, būtų labai sunku, bet noriu tikėti, kad pasakyčiau draugei tiesą", – svarsto V.Klimčiauskaitė.

"Jei draugė viliotų mano vyrą – kažin ar ji būtų mano draugė. Seriale "Atsargiai! Merginos" tai ir yra gražu, kad akcentuojama draugystė – net jei kuri nors susižavi tuo pačiu vyru, merginos vis tiek renkasi viena kitą, o ne vyrą", – priduria G.Giedraityė.

Ji įsitikinusi, kad vyrai labiausiai turėtų saugotis būtent piktų moterų, kurias jie įskaudino. "Aš manau, kad tai yra tokia jėga, kuri pakeičia žmogų ir jo veidą. Nenorėčiau sutikti įskaudintos moters – tokių moterų aš bijau. Jei jau vyras įskaudino ar įžeidė moterį, tegul geriau padaro viską, kad tik ji jam atleistų", – įsitikinusi aktorė.

Į amžiną klausimą, ar moterys puošiasi dėl vyrų, ar dėl kitų moterų, G.Giedraitytė turi savo atsakymą. "Aš labai mėgstu eiti parduotuves, labai mėgstu pirkti įvairius daiktus, bet tai darau tikrai ne dėl kitų, bet dėl savęs, nes tai matau kaip savo asmenybės pratęsimą ir užbaigimą. Tiek tavo stilius, tiek tavo kvapas, tiek tavo šukuosena labai daug pasako. Aišku, ne visada pavyksta, bet nieko tokio. Tikrai nemanau, kad tai darome dėl vyrų. Man būtų labai liūdna ir nesmagu, nes tada labai save apribočiau", – atvirauja G.Giedraitytė.

"Atsargiai! Merginos" – nuo birželio 3 d. pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių